Dawid Kubacki nousi kaukaa takaa normaalimäen maailmanmestariksi – Pronssimitalisti ärähti: ”Ei todellakaan reilu kilpailu” - Urheilu - Aamulehti

Dawid Kubacki nousi kaukaa takaa normaalimäen maailmanmestariksi – Pronssimitalisti ärähti: ”Ei todellakaan reilu kilpailu”

Dawid Kubacki nappasi kaaosmaisessa kisassa sensaatiomaisen MM-kullan.

1.3.2019 21:29 | Päivitetty 1.3.2019 21:36

Puolan Dawid Kubacki juhli sensaatiomaisesti normaalimäen MM-kultaa Seefeldissä. Kullan jälkimaku tosin on monen suussa kitkerä: kilpailusta nimittäin tuli olosuhdelottoa räntä- ja vesisateessa. Hitaiksi käyneet alkuvauhdit söivät metrejä huippunimiltäkin.

Kuvaavaa on, että avauskierroksen pisimmän hypyn Seefeldin Toni Seelos -mäessä hypännyt japanilaistähti Ryoyu Kobayashi romahti lopulta 14:nneksi. 101 metriä avauskierroksella hypännyt japanilainen jäi kärsijäksi olosuhde- ja lähtölava-arpajaisissa. 92,5-metrinen vesitti mitalihaaveet kakkoskierroksella.

”Epäreilua”

104,5 metriä kakkoskierroksella hypännyt Kubacki yllättyi kullasta itsekin. Ennen Seefeldin sensaatiokultaa plakkarissa oli vain yksi maailmancupin osakilpailuvoitto.

–Ollakseni rehellinen, en uskonut mitaliin tänään, vaikka tietysti toivoin. Yllätyin, että hyppäsimme näissä hulluissa olosuhteissa. Se ei ehkä ollut reilua meille kaikille.

Ei ollut ainakaan pronssille jääneen Stefan Kraftin mukaan.

–Minun mielestäni tänään ei todellakaan ollut reilu kilpailu.

Puolan kaksoisvoiton täydensi Kamil Stoch. Hän oli kilpakumppaniensa linjoilla.

–Mäkihyppy on täysin arvaamatonta ja me olimme tänään onnekkaita.

Ei taaskaan

Suomalaisittain mäkikisa ei tarjoillut riemunkiljahduksia. Suomen nelikosta Jarkko Määttä pääsi ainoana toiselle kierrokselle. Hän oli 19:s.

Andreas Alamommo karsiutui ensimmäisenä kakkoskierrokselta ja oli 31:s. Eetu Nousiainen oli 42:s. Suomen ykkösnimi Antti Aalto epäonnistui ponnistuksessaan ja oli huonoin suomalainen 85 metrin hypyllään. Sijoitus oli 47:s.

Seefeldin MM-kisoissa hypätään lauantaina vielä sekajoukkuemäessä. Suomea edustavat Aalto, Määttä, Julia Kykkänen ja Susanna Forsström.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos