Puolan Dawid Kubacki pääsi hädin tuskin toiselle kierrokselle – voitti silti normaalimäen MM-kultaa - Urheilu - Aamulehti

Puolan Dawid Kubacki pääsi hädin tuskin toiselle kierrokselle – voitti silti normaalimäen MM-kultaa

Dawid Kubacki voitti normaalimäen kisan perjantaina.

1.3.2019 18:50 | Päivitetty 1.3.2019 19:01

Suomella meni normaalimäen kisa kokonaisuudessaan vihkoon Seefeldin MM-kisoissa perjantai-iltana.

Jarkko Määttä oli Suomen joukkueen ainoa toiselle kierrokselle selviytynyt. Myös Määtälle jatkoon pääsy oli tiukilla, sillä hän oli jaetulla 29. sijalla ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Määttä hyppäsi ensimmäisellään 88,5 metriä Seefeldin HS109-mäestä. Toisella kierroksellaan hän ylsi jo 98-metriseen leiskautukseen, jolla hän nosti asemiaan kymmenen sijaa ja oli lopulta 19:s.

Puolan Dawid Kubacki ja Kamil Stoch nousivat toisen kierroksen komeiden hyppyjensä kaksoisvoittoon. Pronssille ylsi Itävallan Stefan Kraft.

Kubacki oli avauskierroksen jälkeen vasta 27:s. Hän pääsi toiselle kierrokselle vain 1,1 pisteen erolla. Ero kärkeen Japanin Ryoyu Kobayashiin oli 19,2 pistettä.

Stoch oli ensimmäisellä kierroksella 18:s.

Sijoitukset vaihtuivat toisella kierroksella merkittävästi. Kobayashi tippui lopulta 14:nneksi.

Andreas Alamommo oli 31. sijallaan ensimmäinen toiselta kierrokselta karsiutunut. Eetu Nousiainen jäi sijalle 42, ja tällä kaudella maailmancupissa paikoin lupaavasti hypännyt Antti Aalto romahti sijalle 47.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos