Ranskan viestipronssin takuumies: "Haluan onnitella Hyväristä" - Urheilu - Aamulehti

Ranskan viestipronssin takuumies: "Haluan onnitella Hyväristä"

Richard Jouve (vas.) ja Clement Parisse nostivat Ranskan Suomen ohi mitaleille. Joukkueen muut hiihtäjät olivat Adrien Backscheider ja Maurice Manificat.

1.3.2019 18:23 | Päivitetty 1.3.2019 18:24

Vahva viestimaa Ranska otti taas kerran arvokisarautaa, kun Seefeldistä irtosi miesten viestipronssi. Ranskalaiset olivat odotetun vahvoja varsinkin vapaan osuuksilla.

Kolmospätkällä Clement Parisse taisteli Matti Heikkisen lähes kiinni, vaikka joutui lähtemään hankalasta paikasta liikkeelle. Eroa Suomeen oli perinteisen osuuksien jälkeen lähes 35 sekuntia.

Parisse kertoi, että Ranskan kakkososuudella hiihtänyt Maurice Manificat sairasteli MM-kisojen alussa. Tämä aiheutti epävarmuutta joukkueen sisään. Manificat putosi Iivo Niskasen ja kumppanien kyydistä, mutta mitaliovi jäi auki.

Parisse aloitti vauhdilla, mutta ei niin kovaa kuin Ruotsin Jens Burman, joka tykitti kärkikolmikon kiinni.

–Päätin, että otan rauhallisemmin. Kärkeä ei voi ottaa kiinni noin nopeasti, Parisse sanoi.

Kun Aleksander Bolshunov tiivisti tahtia, myös Parisse oli ongelmissa. Siinä kysyttiin sisua, jota skiathlonissakin loistaneelta mieheltä löytyi.

Richard Jouve pääsi ankkuriosuudelle seitsemän sekuntia Perttu Hyvärisen jälkeen. Sprintteri nappasi suomalaisen saman tien kiinni ja keskittyi odotetusti peesailemaan.

Mitä Hyvärisen olisi pitänyt tehdä lyödäkseen Jouven?

–Enpä tiedä, Parisse pudisteli päätään.

–Richard on niin kova lopussa. Hän on yksi maailman nopeimmista miehistä. Haluan onnitella Hyväristä. Hän veti melkein koko matkan ihan hyvää vauhtia.

Jouve oli onnellinen pronssista.

–Taktiikkani oli loistava. Tiesin, että voitan hänet lopussa, Jouve totesi.

Viestikulta meni Norjaan ja hopea Venäjällä. Maalissa Ranska hävisi mestareile 1.01 ja kukisti Suomen 1,8 sekunnilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos