Tähän Suomen mitaliunelma romahti lopullisesti – Ranskan sprinttitykki höynäytti Perttu Hyväristä: "Täytyy sanoa, että oli vähän ruuti märkää"´ - Urheilu - Aamulehti

Tähän Suomen mitaliunelma romahti lopullisesti – Ranskan sprinttitykki höynäytti Perttu Hyväristä: "Täytyy sanoa, että oli vähän ruuti märkää"´

Perttu Hyvärinen ei pystynyt karistamaan Richard Jouvea.

1.3.2019 18:33 | Päivitetty 1.3.2019 18:34

Suomen ankkurin Perttu Hyvärisen olisi pitänyt ennakkokaavailuissa päästä matkaan Venäjän ja Norjan peesissä, jotta pronssi olisi varmistunut. Toisin kävi. Matti Heikkinen katkesi kolmososuuden lopussa pahemman kerran, ja Hyvärinen starttasi ladulle yksin.

Ranskan ankkuri Richard Jouve pääsi aloittamaan oman osuutensa liian lähellä Puijon miestä. Kun Jouve pääsi Hyvärisen peesiin, eikä suomalainen saanut karistettua tätä matkavauhdissa, peli oli selvä. Sprinttispesialisti Jouve on nimittäin aivan eri planeetan kirimies kuin Hyvärinen.

–Ei Suomessa ole ketään, joka voittaisi hänet loppukirissä, Ristomatti Hakola korosti.

Eikä voittanut normaalimatkojen mies Hyvärinenkään.

–Risen näin ennen omaa osuutta. Se sanoi, että yritetään ottaa se pronssi sieltä. Jos ei muuta, pidetään vähän show’ta, Suomen ankkuri sanoi.

Ranskalaisen esitys huipentui harhautukseen viimeisen nousun päällä. Hyvärinen nieli syötin ja lähti ensimmäisenä laskuun. Ranskalainen lähti loppusuoralla peesistä sauvoittaluisteluun kuin rusakko makuulta, eikä Hyvärisellä ollut mitään saumoja.

–Täytyy sanoa, että oli vähän ruuti märkää. Taktiikka oli ihan selvä. Yritin sitä vähän hiillostaa sitä siinä osuuden aikana, Hyvärinen myönsi.

Ainoa toivo olisi ollut ranskalaisen karistaminen matkavauhdissa. Se ei onnistunut.

–Viimeisellä kierroksella oli selkeä taktiikka peränousuun. Siellä oli vähän pidempi työpätkä. Kokeilin tuossa stadionillakin, miten se tulee mukana. Mutta se tuli niin käsittämättömän helposti.

–Nousuun kun löi, luulin että vähän saisi irvistystä aikaan, mutta ei se sitten riittänyt ollenkaan.

Hyvärinen oli nelossijasta huolimatta varovaisen toiveikas suomalaisen hiihdon tason suhteen.

–Hienoa oli päästä taistelemaan loppusuoralle asti. Hyvä homma, että Suomen mieshiihto on taas hyvällä tiellä ja ollaan kartalla, pelissä mukana.

–Mutta kyllä meidän pitää pystyä kääntämään mitaliksi tällaiset hommat. Vaikea sanoa. Olen pettynyt. Pojat pelasivat pelin tosi hienosti valmiiksi.

Mitä tulee ranskalaisen onnistuneeseen jallitukseen, Hyvärinen tiedosti, että sellaisia saattaa olla luvassa.

–Sprinttimiehet ovat sprinttimiehiä, mutta alaskin sieltä on joskus tultava.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: