Iivo Niskanen väsytti ruotsalaishiihtäjän pahasti: "Niskanen on terästä" – Petter Northug löi surutta lyötyä - Urheilu - Aamulehti

Iivo Niskanen väsytti ruotsalaishiihtäjän pahasti: "Niskanen on terästä" – Petter Northug löi surutta lyötyä

Calle Halfvarssonin MM-kisat ovat menneet heikosti.

1.3.2019 17:04 | Päivitetty 1.3.2019 18:14

Ruotsin viesti kaatui Calle Halfvarssonin hyytymiseen toisella osuudella. Hän putosi Suomen, Norjan ja Venäjän kelkasta, kun Iivo Niskanen aloitti vetonsa viimeisellä lenkillä. Myös Martin Johnsrud Sundby ja Aleksander Bessmertnikh olivat selkeästi vahvempia kuin ruotsalainen.

Paikka ei ollut helppo Halfvarssonille ja Ranskan Maurice Manificatille, sillä vastassa oli 15 kilometrin mitalikolmikko.

–Niskanen on terästä. Minulla ei ollut enää mahdollisuuksia pysyä mukana. He menivät liian kovaa. Siinä oli kolme parasta miestä, Halfvarsson myönsi.

Hän piti eron kohtuullisena viimeiseen mäkeen saakka, mutta sitten tuli noutaja. Vaihdossa eroa oli lähes puoli minuuttia.

–Kun maitohapot iskevät, tunne ei ole mikään kaunis. Luulin, että kuolen siihen paikkaan. Mäki ei ole valtavan pitkä, mutta väsyneenä se tuntuu pitkältä.

Romahduksen takia Jens Burman joutui aloittamaan kolmososuuden äärimmäisen kovaa. Burman ei kestänyt vetoaan ja Ruotsi putosi lopullisesti.

–Hän joutui pahaan paikkaan minun takiani. Minun olisi pitänyt tulla kärjen mukana vaihtoon, Halfvarsson ruoski itseään.

TV-kommentaattorina toimiva Petter Northug ei säälinyt vanhaa taistelupariaan.

–Voi olla, että näimme Halfvarssonin viimeisen viestihiihdon, Northug tylytti Aftonbladetin mukaan.

Norjalaissuupaltti antoi palaa oikein kunnolla.

–Tuosta pitää rangaista. Vankilaan 13 vuodeksi. Ehkä hän sitten oppii. Surkeaa, mutta niin käy kerta toisensa jälkeen, Northug sanoi Norjan TV2:n lähetyksessä.

–Seefeldin seuraavassa poliisiratsiassa Calle Halfvarsson kärähtää – taktiikan vuoksi, Northug päästeli.

Halfvarsson tunnusti tehneensä taktisen virheen. Vetovuoron ottaminen keskimmäisellä lenkillä oli hänen mielestään hölmöä.

–Kyllä, mutta tunsin itseni pirteäksi siinä vaiheessa.

Ruotsi sijoittui viestissä lopulta viidenneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: