Leevi Mutru hehkutti uran parasta päivää: "Viimeinen kierros vilkku päällä" – Saksalaistähden ystävällinen ele meni kiusallisesti ohi - Urheilu - Aamulehti

Leevi Mutru hehkutti uran parasta päivää: "Viimeinen kierros vilkku päällä" – Saksalaistähden ystävällinen ele meni kiusallisesti ohi

Leevi Mutru teki hyvän suorituksen niin mäessä kuin hiihtoladulla.

1.3.2019 8:03 | Päivitetty 1.3.2019 8:05

Yhdistetyn torstain kisa tarjosi suomalaisille ilonaiheita, kun Ilkka Herola oli viides ja Leevi Mutru kymmenes. Molemmat hiihtivät vastustajiin nähden nousujohteisesti ja olivat maalissa suu korvissa.

Kaksikko kuittasi Seefeldissa uransa parhaat arvokisasijoitukset.

–Tässä kelissä ei saa mennä yhtään oman rajan yli. Minulla vauhdinjako onnistui. Oli se aika hienoa latoa viimeinen kierros vilkku päällä. Moni tuli selkä edellä vastaan, Mutru hehkui.

Samaan aikaan lajin saksalaistähti Johannes Rydzek käveli ahdasta käytävää Mutrua kohti. Rydzek tarjosi suomalaiselle nyrkkitervehdystä, mutta Mutru väisti ja saksalainen jatkoi hämmentyneenä matkaansa. Suomalainen ei huomannut kilpakumppanin mukavaa elettä.

–Ei tainnut huomata. Halusin onnitella, koska Herola ja Mutru tekivät hyvän kisan. Minä yritin seurata Ilkkaa, mutta se ei onnistunut loppuun asti, Rydzek kertasi.

Lahdessa 2017 neljä maailmanmestaruutta voittanut Rydzek on jäänyt Seefeldissä ylös mitaleilta. Ensimmäisessä henkilökohtaisessa kisassa hän oli yhdeksäs ja toisessa kahdeksas. Parikisaan mies ei mahtunut. Eric Frenzel ja Fabian Riessle toivat Saksalle kultaa.

Torstaina näytti siltä, etteivät saksalaisten sukset luistaneet kovin hyvin.

–Sukseni olivat ok, mutta eivät niin hyvät kuin Herolalla, Rydzek arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: