Himoittu mítali jäi vajaan puolentoisa sekunnin päähän Pärmäkoskelta - Urheilu - Aamulehti

Himoittu mitali jäi vain vajaan puolentoista sekunnin päähän – Krista Pärmäkosken isä vitsaili Ylelle: ”Ehkä täytyy käydä vielä lenkillä”

Krista Pärmäkoski tuli lopun kuin lentäen. Mitali jäi lopulta 1,4 sekunnin päähän.

26.2.2019 17:39

Krista Pärmäkoski taisteli naisten 10 kilometrin kisassa neljänneksi.

Kisan voitti varsin odotetusti Therese Johaug ennen Ruotsin superlupausta Frida Karlssonia. Norjan Ingvild Flugstad Östberg oli kolmas. Pärmäkoski jäi Flugstad Östbergistä vaivaiset 1,4 sekuntia.

–Ehkä täytyy käydä vielä harjoituslenkillä, että saadaan kymmenykset kotiin päin, Pärmäkosken isä Ari Pärmäkoski totesi hymyillen Ylelle.

Suomen ykköstykki oli pahimmillaan yli 15 sekuntia pronssisijaa perässä, mutta huiman loppukirin ansiosta homma meni todella tiukaksi.

–Loppu tuli kyllä niin hienosti, että sai loppuun asti jännittää. Hieno hiihto oli tyttäreltä, suomalaistähden äiti Kirsi Pärmäkoski kommentoi Ylelle.

Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.

–Hyvä kisa, kaikkeni tein, ei jää jossiteltavaa. Siellä oli kolme parempaa hiihtäjää. Totta kai tämä on karvas sija, mutta en tiedä, mitä olisin voinut tehdä toisin, Pärmäkoski totesi Ylelle.

Naisen taktiikka kisaan oli hyvin selvä, ja se sujui suunnitelmien mukaan.

–Kovaa lähdin liikkeelle, keskivaiheella oli pieniä vaikeuksia. Kovin nousu oli tarkoitus mennä hiljaa, että jaksaa siellä päällä lykätä tasaista. Taktiikka onnistui. Loppu tuli yllättävänkin hyvin siihen nähden, mitä mietin ekan kierroksen jälkeen, että jaksaakohan toista kierrosta edes mennä.

Taktiikan lisäksi myös välineet toimivat Pärmäkosken mukaan hyvin. Siitä homma ei jäänyt kiinni.

–Kyllä mulla oli mun mielestä hyvä suksi. Yksi nousu oli haastava, kun siinä oli varjopaikka ja aika kuivaa. Sen jälkeen lähdettiin märälle, niin uskon, että siinä kaikilla on ollut vähän vaikeuksia.

Olosuhteet Seefeldissä olivat raskaat.

–Keli oli tosi lämmin. Suu oli tosi kuiva koko ajan. Mieli olisi tehnyt juoda tässäkin kisassa, mutta siihen ei ollut aikaa, Pärmäkoski kertoi.

Niukan tappion myötä suomalaiselle jäi vielä menestysnälkää viimeisille matkoille.

–Toki tämä oli mulle se paras matka täällä, mutta lähdetään taistelemaan sinne kolmelle kympille. Jos edelleenkin on lämmintä, niin siellä voi ihmeitä tapahtua. Lähdetään taistelemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos