Juha Mieto löysi Seefeldiin: "Säästimme tonnin järjestäjien rahaa" – Legenda sai yllättävän suukon kesken videohaastattelun - Urheilu - Aamulehti

Juha Mieto löysi Seefeldiin: "Säästimme tonnin järjestäjien rahaa" – Legenda sai yllättävän suukon kesken videohaastattelun

Juha Mieto saapui Seefeldiin maanantai-iltana ja viettää kisapaikalla pari päivää.

26.2.2019 12:58 | Päivitetty 26.2.2019 12:59

Kaikki hyvin, suomalaisen hiihdon peruskivi Juha Mieto on saapunut Seefeldiin. Legenda koukkasi maanantai-iltana kisapaikalle Riian kautta. Se oli suunniteltu juttu, vaikka miestä kaipailtiin Itävallassa jo maanantaina iltapäivällä legendojen tilaisuudessa.

Miehen matka alppimaisemiin sujui hyvin, kun matkanjohtajana toimi hänen hyvä ystävänsä Olli Pöllänen. Pälkäneläinen toimii myös "Mietaan" tulkkina MM-reissussa.

–Säästimme rapian tonnin järjestäjien rahaa, kun lensimme Latvian kautta. Aikatauluista oli joku väärinkäsitys, mutta kaikki hyvin, Mieto tuumasi Suomen suurlähettilään Pirkko Hämäläisen järjestämässä aamiaistilaisuudessa.

Tiistaiaamuna Suomi ei ollut vielä avannut mitalipussin suuta Seefeldissä. Mieto ei kuitenkaan tohtinut lähteä neuvomaan suomalaisurheilijoita.

–Sinne ei enempää sopankeittäjiä tarvita. Ollahan kaikessa rauhassa kannustamassa.

Videohaastattelu sai yllättävän käänteen, kun Miedon vanha ystävä Kurt Matz huomasi Kurikan jätin.

–Kurt on hyväsydäminen ihminen, Mieto kuvaili suksimerkki Kneisslin entistä pomoa.

Mieto hiihti kyseisellä merkillä sen jälkeen, kun Thomas Magnusson kukisti hänet lasikuitusuksilla Falunin MM-laduilla 1974.

Katso, kuinka Mieto yllätetään totaalisesti:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos