Mikä on päävalmentaja Matti Haaviston vastuu MM-piinassa? "Nyt kaivattaisiin isännän ääntä" – dopingtuomio seuraa Therese Johaugia Seefeldissäkin - Urheilu - Aamulehti

Mikä on päävalmentaja Matti Haaviston vastuu MM-piinassa? "Nyt kaivattaisiin isännän ääntä" – dopingtuomio seuraa Therese Johaugia Seefeldissäkin

Matti Haaviston mielestä Kerttu Niskanen ansaitsee paikan kympille, vaikka hiihtäjä ei olisikaan täydessä iskussa.

26.2.2019 6:03 | Päivitetty 26.2.2019 8:17

Suomen päävalmentaja Matti Haavisto on mukava mies, mutta onko hän tarpeeksi kova johtaja. Tätä pohtivat hiihtotoimittajat Santtu Silvennoinen ja Pekka Aalto Seefeldissä.

–En missään nimessä syytä häntä, mutta nyt kaivattaisiin isännän ääntä. Hän on jäänyt kynnysmatoksi, Silvennoinen lataa Haavistosta.

Silvennoisen mielestä urheilijoilla ja heidän taustavoimillaan on turhan suuri valta maajoukkueessa.

Toimittajat perkaavat Haavistoa ja Johaugia:

Haaviston osaamista ei sinänsä ole tarpeen kyseenalaistaa. Hänellä on hyvät näytöt Krista Pärmäkosken valmentajana ja maajoukkueen huoltopäällikkönä. Seefeldissä avausviikko meni kuitenkin ilman mitaleita, joten paineet kasautuvat.

Toinen puheenaihe on Therese Johaugin voittokulku, jonka katkeaminen tiistain kympillä olisi jättiyllätys. Norjalainen on dopingpannansa aikana kehittänyt itsestään entistäkin paremman hiihtäjän. Aalto ei usko, että Johaug on lyötävissä MM-laduilla. Kunnon haastajaakin saa etsiä.

Johaugilla ei ole helppoa lehdistötilaisuuksissa, joissa hänen kärynsä tulee tavalla tai toisella lähes aina esiin.

–Sitä ristiä hän kantaa mukanaan, tuli voittoja kuinka paljon tahansa, Aalto sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos