Dopinghiihtäjä esitti kovia väitteitä Therese Johaugista – supertähti pyöritti päätään lehdistön edessä - Urheilu - Aamulehti

Dopinghiihtäjä esitti kovia väitteitä Therese Johaugista – supertähti pyöritti päätään lehdistön edessä

Therese Johaug ei halunnut kommentoida Johannes Dürrin väitteitä.

25.2.2019 13:39 | Päivitetty 25.2.2019 13:42

Ruotsalaislehti Expressen tapasi dopingista vuonna 2014 kärynneen ja siten nousujohteisen uransa tuhonneen Johannes Dürrin Seefeldissä.

Sotshin olympialaisissa eposta narahtanut itävaltalainen on sittemmin laukonut julkisuudessa kovia väitteitä kilpakumppaneistaan. Dürr on saanut maineen yhtenä hiihtomaailman vihatuimmista urheilijoista ja muun muassa Itävallan joukkue pudotti miehen Seefeldin MM-kisoista, tosin suurelta osin myös kehnojen tulosten takia.

Expressenin tuoreessa haastattelussa Dürr latasi rajuja väitteitä muun muassa Therese Johaugia kohtaan. Dürr pitää Johaugin tarinaa huulivoiteesta aiheutuneesta steroidikärystä julkisuutta valten valmisteltuna potaskana.

–Uskon, että se on keksitty tarina, niin kuin kaikki muutkin. Ei siinä ole eroa. Norjalla on lääkäri, joka on työskennellyt liitossa 30 vuotta ja tekee tuollaisen virheen rasvan kanssa? En usko. Mutta en myöskään tiedä, ei minulla ole todisteita.

Dürr myös vertasi omaa tarinaansa Johaugin tarinaan. Vertaus on melkoinen, sillä Dürrin kehosta löytyi suuria määriä epoa ja hän vieläpä tunnusti dopinginkäytön.

Tästä aiheesta Expressenin toimittaja myös kysyi supertähdeltä Norjan joukkueen lehdistötilaisuudessa. Johaug kuunteli kysymystä hämmästyneen oloisena ja pyöritteli päätään.

–En ole yhtään nähnyt, mitä hän on sanonut. Eli en tiedä mitään, kuului ensimmäinen vastaus.

Johaug sanoi heti perään, ettei edes tiedä, kuka on Johannes Dürr, saati tunne hänen tapaustaan.

–Hän saa vastata omista puheistaan. En minä aio kommentoida hänen sanomisiaan, Johaug napautti.

Näytöstyyliin yhdistelmäkisan kultaa voittanut Johaug starttaa tiistaina naisten perinteisen hiihtotavan kympille – taas ylivoimaisena kultasuosikkina. Norjan muut hiihtäjät ovat matkalla Heidi Weng, Astrid Jacobsen ja Ingvild Flugstad Östberg. Jälkimmäinen ei ollut lehdistötilaisuudessa paikalla.

Suomen ryhmän tiistain kympille muodostavat Johanna Matintalo, Laura Mononen, Krista Pärmäkoski ja tervehtynyt Kerttu Niskanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos