OrPo juhlii välieräpaikkaa – Kangasalan haaveet murenivat amerikkalaishakkurin loukkaantumiseen: "Taylor pantiin kokoonpanoon, kun oli yksi paikka vapaana" - Urheilu - Aamulehti

OrPo juhlii välieräpaikkaa – Kangasalan haaveet murenivat amerikkalaishakkurin loukkaantumiseen: "Taylor pantiin kokoonpanoon, kun oli yksi paikka vapaana"

Oriveden Ponnistus oli Kangasalaa parempi sähköisessä paikallissarjassa.

16.3.2019 23:03 | Päivitetty 16.3.2019 23:06

Oriveden Ponnistuksen valmentaja Apostolos Oikonomou todisti suuruutensa monella tavalla harmittavasti latistuneessa puolivälieräsarjassa.

Oikonomou oli vilpittömästi pahoillaan LP Kangasalan pääiskijän Nikki Taylorin loukkaantumisesta ja näytti tämän sekä reaktioin että sanoin. Kreikkalaisluotsi osasi kunnioittaa vastustajaa myös lauantai-iltana, kun syvästi pettyneen vastustajan kausi päättyi. Hän kävi kättelemässä koko joukkueen.

Tähän ei sisältynyt tippaakaan teeskentelyä eikä vahingoniloisuutta.

Huippu-urheilussa on isompiakin arvoja.

Sopii toivoa, että myös Orivedellä osataan antaa Oikonomoulle hänen ansaitsemansa arvo. Oikonomou johti OrPon jo alkuvuodesta Suomen cupin voittoon – ja nyt varmistui liigan välieräpaikka.

OrPo pehmitti Kangasalan 613-päisen kotiyleisön edessä lukemin 3–0 (25–20, 25–22, 25–23) ja eteni neljän parhaan joukkoon voitoin 3–1.

Orivesiläisjoukkue kohtaa välierissä mahtiseura LP Viestin. Ottelusarja alkaa torstaina Salossa. Orivedellä pelataan ensi lauantaina.

–Valmentajalta ei löydy paljon keinoja, ellei joukkueessa ole riittävän hyviä pelaajia. Pelaajia, jotka pystyvät nostamaan tasoansa tiukoissa paikoissa, Oikonomou vähätteli omaa osuuttaan.

Oikeasti hänen merkityksensä on erittäin suuri.

Sähköinen paikallissarja

Takaisin puolivälieräsarjaan. Sähköä oli ilmassa poikkeuksellisen paljon, kun Pirkanmaan kärkiseurat hyökkäsivät toistensa kimppuun.

Ensimmäinen kohtaaminen venyi heti viiteen erään, mutta siinä purettiin vasta pahinta hermoilua. Ratkaisu tuli heti toisen kohtaamisen alussa, kun Taylor muljautti nilkkansa ja putosi pelistä. Ikävän tapaturman jälkeen puhuttiin niitä ja näitä, mutta kaikki vähän enemmän pelejä seuranneet tiesivät heti seurauksen.

Siinä murenivat Kangasalan välierähaaveet.

Kangasala yritti parsia Taylorin pelikuntoon vielä lauantaiksi, mutta tämä jäi pelkäksi haaveeksi. Amerikkalaishakkuri oli kokoonpanossa, mutta pelaamisesta ei ollut toivoakaan.

–Taylor pantiin kokoonpanoon, kun oli yksi paikka vapaana. Ettei hänen tarvinnut istua katsomossa, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen perusteli.

Taylor pääsi loistovireeseen kevään mittaan ja olisi voinut johdattaa Kangasalan vaikka kuinka pitkälle.

–Jouduimme maksamaan aika kovan hinnan, kun kevätkauden paras liigahakkuri putosi riveistä, Keränen manasi.

Tämä ei ollut millään tavalla OrPon vika – eikä himmennä orivesiläisjoukkueen välieräpaikan arvoa mitenkään.

Samalla upea historia sai jatkoa. OrPo on jäänyt keväästä 2007 lähtien vain kolme kertaa mitalipelien ulkopuolelle.

Eikä silloinkaan ole tullut yhtään romahdusta. OrPo sijoittui viidenneksi kaikkien puolivälierätappioiden jälkeen (2012, 2015, 2018).

OrPo hyökkää nyt mestaruuksilla mällänneen LP Viestin kimppuun.

–On selvää, että saamme vastaamme vahvan joukkueen. Siellä on peräti kuusi ulkomaalaisvahvistusta. Meidän pitää pelata äärirajoillamme, jotta pärjäämme. Mutta emme pelkää mitään – emme edes Viestiä, Oikonomou painotti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: