Ketkä Nuorista Leijonista seuraavat Laineen, Rantasen ja Ahon tietä? Aiemmat kultajoukkueet tarjoavat lupaavan opetuksen: "Vaikuttaa hyvin selvältä" - Urheilu - Aamulehti

Ketkä Nuorista Leijonista seuraavat Laineen, Rantasen ja Ahon tietä? Aiemmat kultajoukkueet tarjoavat lupaavan opetuksen: "Vaikuttaa hyvin selvältä"

Henri Jokiharju (vas.) oli Suomen kultajoukkueen ainoa pelaaja, joka on pelannut kuluvan kauden pääosin NHL:ssä. Alla on 32 ottelua taalaliigassa.

7.1.2019 11:24 | Päivitetty 7.1.2019 12:10

Suomi varmisti sunnuntaiaamuna vuosikymmenen kolmannen jääkiekon nuorten maailmanmestaruutensa. Aiemmat (vuosien 2014 ja 2016) kultajoukkueet ovat opettaneet, että maailmanmestarien vastuunkantajilla on hyvä mahdollisuus nousta NHL:ään.

Ketkä nousevat tuoreesta MM-kultajoukkueesta Patrik Laineen, Sebastian Ahon ja Mikko Rantasen tavoin NHL-maailman kaapin päälle? Toimittajat Pekka Aalto ja Lauri Lehtinen arvioivat.

Aamujään pelaaja-analyysi:

Toisin kuin videolla kerrotaan, Juuse Saros pelasi vuoden 2014, ei 2016, mestarijoukkueessa.

Maailmanmestareista NHL-pelaajiksi

Listalla ovat mukana Suomen nuorten vuosien 2014 ja 2016 MM-kultajoukkueiden pelaajat, jotka ovat pelanneet vähintään yhdessä NHL-ottelussa tällä kaudella.

Vuosi 2014:

Juuse Saros

Rasmus Ristolainen

Esa Lindell

Saku Mäenalanen

Julius Honka

Teuvo Teräväinen

Artturi Lehkonen

Vuosi 2016:

Sami Niku

Jesse Puljujärvi

Roope Hintz

Mikko Rantanen

Sebastian Aho

Kasperi Kapanen

Juho Lammikko

Patrik Laine

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut