Otteluja perutaan ympäri Eurooppaa koronaviruksen takia - Urheilu - Aamulehti

Sveitsin kiekkoliigan runkosarjan loppu pelataan tyhjille katsomoille koronaviruksen takia – Perutaanko Englannissa koko Valioliiga-kausi?

Pian alkavien Sveitsin pudotuspelien kohtaloa mietitään ensi viikolla. The Telegraphin mukaan Britannian hallitus harkitsee kaikkien urheilutapahtumien peruuttamista.

Kultaleijona Harri Pesonen pelaa Sveitsissä SCL Tigersin riveissä.

28.2.2020 17:00

Sveitsin liittoneuvosto on päättänyt pistää jäähylle kaikki yli tuhat ihmistä yhteen keräävät tapahtumat 15. maaliskuuta asti. Päätös vaikuttaa luonnollisesti myös urheilumaailmaan maan jääkiekkosarjan miettiessä loppukauden ohjelmaansa.

National Leagueta on jäljellä vielä kaksi ottelukierrosta. Sekä tänään että lauantaina pelataan vielä kuusi otteluparia. Sen jälkeen olisi tarkoitus pelata pudotuspelit, mutta niiden kohtalosta päätetään ensi viikolla.

Maan kiekkoliitto tiedottaa sarjan sekä joukkueiden kokoontuvan maanantaina yhteen miettimään, miten 7. maaliskuuta käynnistyviksi merkatut pudotuspelit voitaisiin viedä lävitse.

Mahdollista on, että pudotuspelien alkamista siirretään, pelit pelataan tyhjille katsomoille tai perutaan kokonaan.

Perutaanko Liverpoolin juhlat?

The Telegraphin mukaan koronaviruksen nopea eteneminen pakottaa Britannian hallituksen harkitsemaan dramaattisia päätöksiä. Lehden tietojen mukaan yhtenä vaihtoehtona on esitetty kaikkien urheilutapahtumien peruuttamista vähintään kahden kuukauden ajaksi.

Luonnollisesti esimerkiksi Valioliigan ottelukalenteri ei mitenkään joustaisi sellaiseen. Toisin sanoen kausi jäisi kesken, eikä Liverpool voittaisikaan sille tarjolla olevaan mestaruutta.

Liverpool ei ole vielä kertaakaan voittanut Valioliigaa, vaikka se oli vuosikymmeniä saarivaltion menestynein seura. Sen edellinen ykköstila on vanhan ykkösdivisioonan aikakaudelta, vuodelta 1990.

Samalla uutinen voi olla suuri helpotus suomalaisille Valioliigan seuraajille. Koska jos kauhukuva toteutuisi, tarkoittaisi se myös, ettei yksikään joukkue tippuisi sarjaporrasta alemmas. Näin Teemu Pukin Norwich säilyisi Valioliigassa todellisen takaportin kautta.

Liverpool on tällä hetkellä 22 pistettä karussa liigan kärjessä. Se tarvitsee laskennallisesti enää neljä voittoa varmistaakseen matemaattisestikin mestaruuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos