Sveitsin nuorten päävalmentaja Christian Wohlwend antoi klassikkohaastattelun – katso tai lue sanasta sanaan - Urheilu - Aamulehti

Nuorten Leijonien vastustajan päävalmentaja nousi otsikoihin MM-kisoissa vuosi sitten – lue hillitön klassikkohaastattelu sanasta sanaan tai katso se videolta

Christian Wohlwend on luotsannut Sveitsin mitalipeleihin.

4.1.2019 9:00 | Päivitetty 4.1.2019 12:59

Suomi kohtaa lauantaina kello 03 Sveitsin jääkiekon nuorten MM-kisojen välierässä. Sveitsi on pelannut mitalipeleissä viimeksi vuonna 2010, eikä kertaakaan finaalissa.

Tuo kahdeksan vuoden tauko päättyy päävalmentaja Christian Wohlwendin komennuksessa. Karismaattinen luotsi on pitkän linjan kiekkotekijä kotimaassaan. Kanadassa syntynyt Wohlwend, 41, pelasi hyökkääjänä ja debytoi 19-vuotiaana Sveitsin pääsarjassa NLA:ssa kaudella 1996–97. Hyökkääjän joukkuetta SC Rapperswil-Jonaa luotsasi tuolloin suomalaislegenda Pekka Rautakallio.

Wohlwend pelasi vaihtelevasti Sveitsin neljällä korkeimmalla sarjatasolla. Jo uran loppupuolella Wohlwend aloitti valmentajan tehtävät. Sveitsiläinen on toiminut lyhyet pätkät Luganon NLA-joukkueen valmennuksessa, mutta on erikoistunut sveitsiläisnuorten koulimiseen. Wohlwend toimii kolmatta kauttaan Sveitsin alle 20-vuotiaiden päävalmentajana ja kuudetta kauttaan kyseisen maajoukkueen valmennustehtävissä ylipäätään.

Wohlwend nousi kansainvälisiin otsikoihin viime vuoden MM-kisoissa. Sveitsi kohtasi Kanadan puolivälierissä ja lähti peliin altavastaajana, minkä päävalmentaja Wohlwend teki selväksi ennen peliä kanadalaismedialle.

Wohlwend paasasi joukkueensa olemattomista paineista ja Kanadan pelaajien kyvyistä tavalla, joka sai kanadalaistoimittajat repeämään nauruun. Haastattelu on kerännyt pelkästään YouTubessa kymmeniätuhansia katselukertoja. Kanada eteni lopulta välieriin luvuin 8–2.

Wohlwend tiesi, mistä puhui.

Löydät Wohlwendin haastattelun videona ja sanasta sanaan puretussa muodossa alta.

Näet Wohlwendin haastattelun tästä:

Haastattelu sanasta sanaan:

Toimittaja: Kohtaatte Kanadan puolivälierissä. Millaista ottelua odotat?

Wohlwend: Puuh. Ottelua, jossa Kanada dominoi meitä vastaan ja koitamme sinnitellä mukana.

Toimittaja: Kohtasitte toisenne harjoitusottelussa. Mitä opitte Kanadan joukkueesta?

Wohlwend: Sen, että olemme kaukana heistä. Yhä. Kanadalaiset ovat isompia, nopeampia, vahvempia, osaavat laukoa paremmin, syöttää paremmin ja tehdä kaiken paremmin.

Toimittaja: Aiotko sanoa näin joukkueellesi? Mitä sanot heille?

Wohlwend: Tismalleen saman. Että taistelemme vastaan. Mitä minun pitäisi sanoa? Heillä on... Montako ykköskierroksen varausta heillä on?

Toimittaja: Seitsemän.

Wohlwend: Ja loput kakkoskierroksella ja yksi neloskierrokselta, joka on pelannut tyyliin eniten NHL-otteluita tällä kaudella. Mitä minun pitäisi sanoa? Taistella, taistella, taistella... Meillä on yksi neloskierroksen varaus, vai oliko sittenkin kaksi, ja loppuja ei ole varattu lainkaan.

Toimittaja: Eikö ole hyvä, että voitte olla altavastaaja ja pelata ilman paineita?

Wohlwend: En tiedä koko paine-sanaa. Meillä ei ole lainkaan paineita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: