Tällainen on uusi Ilves-pomo Risto Jalo: ”karismaattinen johtaja, todellinen päällikkö” - Urheilu - Aamulehti

Tällainen on uusi Ilves-pomo Risto Jalo: ”karismaattinen johtaja, todellinen päällikkö”

7.2.2017 19:05

Ilves-Hockey Oy.n veturiksi palaava Risto Jalo on mies, johon Ilveksessä on totuttu luottamaan.

Jalo valittiin tiistaina Ilves-Hockey Oy:n hallitukseen ja hän lupautunut ottamaan Ilveksen toimitusjohtajan tehtävät 6.3. alkaen

Jalo oli pelaajana joukkueen johtotähti 1980-luvun menestyksen päivinä. Hän ratkaisi kahdella maalillaan ratkaisevassa viidennessä finaalissa Ilveksen toistaiseksi viimeisimmän mestaruuden.

Entiset pelikaverit kutsuvat Jaloa melkoiseksi päälliköksi, karismaattiseksi johtajaksi, jonka esimerkkiä kaikki halusivat seurata.

Ilves mainosti pelejään iskulauseella ”Jalon pelin ystäville”.

Peliuran jälkeen Jalo palasi Ilvekseen toimitusjohtajana 1999. Ilves oli edelliskaudella yrittänyt ostaa mestaruuden syytämällä tolkuttomat summat rahaa huonosti mietittyihin pelaajahankintoihin. Tuloksena oli putoaminen puolivälierissä ja valtavat velat.

Jalo joutui melkein ensimmäisenä toimenpiteenään neuvottelemaan pelaajien palkkojen alentamisesta. Väitetään, että kukaan muu ei olisi selvinnyt sellaisesta tilanteesta kuivin jaloin. Jalo selviytyi ja hankki heti pelaajien kunnioituksen.

Jalo toimi Ilveksen toimitusjohtaja kevääseen 2004 saakka. Tuloksena oli pronssin 2001 ja yksi läheltä piti -menestysyritys 2004 (Ilves hävisi puolivälierissä IFK:lle otteluvoitoin 3-4 johdettuaan sarjaa jo 3-1).

Toki Jalokaan ei ollut erehtymätön, vaan hänen kokoamansa joukkue jäi jumboksi 2002.

Nyt Jalo on palannut ja Ilves-kansa tervehtii häntä Messiaana.

Jalo pääsee iskemään hyvään saumaan. Moni Ilveksen kannattaja on boikotoinut seuraa sanomalla, etteivät astu jalallaan halliin niin kauan kuin Manngard on Ilveksen omistaja. Sama pätee moneen yhteistyökumppaniinkin.

Nyt kun Manngard on pois, ja boikotoijat palaavat halliin. Kenties sponsorien hankkiminenkin on aiempaa helpompaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?