Sakari Salminen siirtyy HIFK:hon - Urheilu - Aamulehti

Ässien paras pelaaja lähtee: Kultakypärä Salminen siirtyy toiseen liigaseuraan – lähtijät eivät jää tähän, mutta patapaitaan saapuu myös uusi pelaaja

Sakari Salminen jättää porilaisjoukkueen 23 peliä ennen runkosarjan päättymistä.

8.1.2019 15:09

Ässien paras pistemies ja Liigan pistepörssissä seitsemäntenä oleva Sakari Salminen vaihtaa maisemaa. Kultakypärä pelaa loppukauden lainasopimuksella Helsingin IFK:n riveissä.

Ässät vahvisti Salmisen lähdön. Samalla seura kertoi, että Helsingistä Poriin saapuu nuori hyökkääjä Lauri Kulmala.

Kehitysjohtaja Tommi Kerttulan mukaan HIFK oli Salmisen kaupassa aloitteellinen. Ässien on puolestaan kevennettävä kulurakennettaan.

–Tämä siirto on merkittävä osa sitä, että varmistamme kilpailukykyisen joukkueen rakentamisen ensi kaudelle, Kerttula perustelee.

Ässät on jäänyt viimeiseen playoffs-paikkaan oikeuttavasta kymmenennestä sijasta jo 20 pistettä ja menettänyt käytännössä mahdollisuutensa playoffseihin. HIFK on Liigassa seitsemäntenä.

Salminen kiitti Ässien tiedotteessa seuraa siitä, että hän saa vielä tällä kaudella tavoitella menestystä.

Salminen on tehnyt 35 pelissä 31 (10+21) tehopistettä ja on ollut Ässien tärkein pelaaja yhdessä Jarno Kärjen kanssa.

Pelipaita vaihtuu, mutta kypärän väri ei, sillä Salminen on HIFK:hon siirtyessään myös helsinkiläisjoukkueen paras pistemies.

Salmisella on Ässien kanssa sopimus myös ensi kaudesta, mutta sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa pelaamisen ulkomailla. Jos hän jatkaa ensi kaudella Liigassa, on seura Ässät.

Kulmala antaa näyttöjä

Helsingistä Poriin siirtyvä Lauri Kulmala on 19-vuotias Porvoon Huntersin kasvatti. Hän on pelannut tällä kaudella 13 liigaottelua, joissa on tullut kaksi maalia. A-nuorissa hän on iskenyt 27 ottelussa tehot 11+19=30.

Kulmala on esiintynyt myös alle 16- ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueissa, mutta arvokisoja hänellä ei ole tilillään.

–Lauri Kulmala on lahjakas hyökkääjä, joka on tällä kaudella osoittanut kasvaneensa liigatason pelaajaksi. Tämä on hänelle hieno mahdollisuus ja näytönpaikka. Kevään aikana katsomme yhdessä hänen tulevaisuuttaan Ässissä, Kerttula kommentoi.

Muitakin lähtijöitä

Mikael Lehtisen mukaan Ässät tekee toimenpiteitä, joilla pyritään turvaamaan ensi kauden joukkueen rakentaminen.

Samalla Ässät myöntää sopeuttavansa tämän kauden pelaajabudjettiaan.

Käytännössä se tarkoittaa, että joukkueesta lähtee vielä muitakin pelaajia ennen Liigan siirtorajan umpeutumista. Siirtoraja on 15. helmikuuta.

–Tulos on nähtävissä sarjataulukosta. Olemme epäonnistuneet urheilullisesti ja sen vuoksi joudumme tekemään taloudellisia toimenpiteitä, joilla turvaamme ensi kauden rakentamisen, vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi.

–Tämä ei missään nimessä ollut helppo päätös. Olemme eläneet kovalla kulukurilla ja onnistuneetkin kohentamaan taloustilannettamme merkittävästi, mutta tehdyt toimenpiteet eivät ole tässä tilanteessa riittäviä, kun jäämme ottelutapahtumien tuotoissa merkittävästi tavoitteesta.

Ässien mukaan nyt tehtävät siirrot takaavat sen, ettei tämän kauden epäonnistuminen vaikuta ensi kauden joukkueen rakentamiseen. Kauden 2019–2020 pelaajabudjetti pysyy noin kahdessa miljoonassa eurossa.

–Tämän kauden epäonnistumista on analysoitu ja olemme tehneet korjaavia toimenpiteitä. Emme halua, että tämän kauden epäonnistuminen merkittävästi vaarantaa menestymisen tulevina vuosina.

–Näillä toimenpiteillä on erittäin suuri merkitys siinä, että pystymme pitämään pelaajabudjetin kilpailukykyisenä myös tulevalla kaudella, Mikael Lehtinen kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos