Ristomatti Hakolan porukka näytti Iivo Niskasen joukkueelle kaapin paikan - Urheilu - Aamulehti

Ristomatti Hakolan ankkuroima Jämin Jänne näytti Iivo Niskasen joukkueelle kaapin paikan

Ristomatti Hakola (vas.) on Jämin Jänteen ykkösmies. Arkistokuvassa Hakolaa halailee Markus Vuorela. Oikealla reunassa vilahtaa Jämin kolmas lenkki Antti Ojansivu.­

3.11.2019 17:15

Jämin Jänne palautti marssijärjestyksen miesten hiihtoviesteissä pyhänä Vuokatissa, kun joukkue otti 3x6 kilometrin vapaan etenemistavan kilpailun voiton Suomen cupissa.

Jämin porukassa hiihtivät Markus Vuorela, Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola.

– Sai pistää kaiken radalle. Lauantain sprintti painoi yllättävän paljon, sanoi Ojansivu Ylen haastattelussa.

Kakkoseksi viestissä sijoittui Puijon Hiihtoseura joukkueella Antti Honkimaa, Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen. Honkimaa jäi avausosuudella Jämin Vuorelalle 39 sekuntia.

Maalissa kärkijoukkueiden eroa oli 38,8 sekuntia. Kolmanneksi sunnuntaina tuli Ilmajoen Kisailijat 49,2 sekuntia kärjestä.

– Antti hiihti ihan hyvän vedon. Minä jouduin osuuteni alussa vähän huutelemaan latua. Ei siellä kumarreltu maajoukkuehiihtäjiä, Niskanen kommentoi Ylelle.

Jämi voitti Suomen cupin viestien kokonaiskilpailun kausilla 2016–17 ja 17–18, mutta viime kaudeksi kasattu Puijon Hiihtoseuran porukka sinetöi Ylitorniolla kauden päätöstapahtumassa cupin voiton. Jämi jäi tuolloin kokonaiskisan kakkoseksi, kun ykköspyssy Hakola oli sivussa selkävaivojen takia Ylitorniolta.

Tappio Niskasen Puijolle söi Hakolan porukkaa, joten täksi kaudeksi jämiläisillä on vain yksi tavoite: ottaa ykköspaikka Savosta takaisin Satakuntaan.

Suomen cupissa rahaa jaossa tällä kaudella yhteensä noin 70 000 euroa. Viestien osakilpailuissa kolme parasta porukkaa saavat 1 000, 500 ja 300 euroa. Kokonaiskilpailussa kolmen parhaan rahat ovat 5 000, 3 000 ja 2 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat