Therese Johaug kaameassa vireessä alppileirillä, norjalaiset haltioissaan - Urheilu - Aamulehti

Therese Johaug huippuvireessä alppileirillä, norjalaiset haltioissaan: ”Hänestä on tullut entistä parempi”

Therese Johaug täytti kesällä 31 vuotta, mutta kehitys ei iän myötä ole päättynyt.

Therese Johaug on hiihdon supertähti. ­

30.10.2019 9:47

Niin ainakin jos norjalaisiin on uskominen.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Therese on ottanut yhden askeleen eteenpäin. Hän tulee menemään todella kovaa tänä talvena, Ingvild Flugstad Østberg vakuuttaa Expressenille Val Senalesin alppileirillä.

Myös Norjan maajoukkueen päävalmentaja Ole Morten Iversen on samoilla linjoilla. Hän näkee, että Johaug on päässyt paremmin jyvälle sprinttihiihdon saloista.

– Mielestäni Therese on kehittynyt. Hän on aina ollut yksi kovimpia ja tulee olemaan jatkossakin, mutta nyt näyttää, että hänestä on tullut entistä parempi kevyemmissä maastoissa ja kovissa vauhdeissa, Iversen selvittää.

Viime vuonna Johaug voitti yhtä lukuun ottamatta kaikki normaalimatkat, joille hän osallistui maailmancupissa. Seefeldin MM-kisoissa irtosi neljä mitalia, joista kolme oli kultaisia.

Vaatimattomana

Kesäkauden aikana maastojuoksussa ja 10 000 metrin juoksumatkalla hirmuisia vetoja tehnyt Johaug ei itse lähtenyt Expressenille hehkuttamaan kuntoaan.

– Olen pystynyt tekemään haluamani harjoitukset kesällä ja syksyllä. On mielenkiintoista nähdä, miten se menee, kun vedän numerolapun päälleni. Meneekö paremmin, yhtä hyvin vai huonommin, hiihtotähti pohti.

Johaug ei suoraan kommentoinut Iversenin kommenttia kehityksestä lyhyemmillä matkoilla.

– Sitä on vaikea sanoa, en ole keskittynyt siihen millään tavalla. Mutta todellakin toivon saavani jotain pisteitä sprintistäkin, hän pyöritteli.

– Ymmärrän, ettei minusta koskaan tule sprintteriä, mutta voin silti olla siinä kelvollinen.

Hiihdon maailmancup alkaa Rukalla marraskuun lopussa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat