Iivo Niskasella epäonnea Norjassa – sijoittui rullahiihtokilpailun 15. sijalle - Urheilu - Aamulehti

Iivo Niskanen oli ryhmänrepijänä 60 kilometrin rullahiihtorypistyksessä – kaatuminen vei kuitenkin kärkisijat

Niskanen sijoittui Norjan Blinkfestivalen-rullahiihtokilpailussa 15. sijalle.

1.8.2019 10:05

Iivo Niskanen painoi hyvin kilpakumppaniensa päälle Norjan Blinkfestivalen-rullahiihtokilpailussa, mutta loppumatkalla tullut varustesäätö kaatoi suomalaisen ja vei kärkisijat ulottuvilta.

Kilpailun voittoon hiihti Iso-Britannian Andrew Musgrave. Niskanen jäi 34 sekuntia voittajasta, sijalle 15.

Niskanen hiihti alkumatkan ryhmänrepijänä. Suomalainen nipisti kärkijoukon alle kymmenen hiihtäjän joukoksi, pitäessään ylämäessä vauhtia. Alamäkipainotteiselle loppumatkalle ryhmä kuitenkin kasaantui jälleen. Kisan voitto ratkesi lopulta loppukirikamppailussa Musgravelle.

– Lopussa tuli heikko hetki samassa kohtaa kuin viime vuonna. Kärkiryhmään tuli eroa pari metriä ja se alkoi kertaantumaan. Ylämäkiin jaksoi hiihtää hyvin, mutta muuten ei ollut parasta terävyyttä, mutta eiköhän se tästä kun kelit viilenee, Niskanen kertoi Kestävyysurheilu.fi:n haastattelussa kisan jälkeen.

– Tuli yritettyä. Jossain vaiheessa joku hiihti piikin päälle ja jenga aukesi. Jouduin sitä säätämään ja kaaduin, mutta ei siinä mitään sen isompaa käynyt.

Niskanen jatkaa tänään kisaamisiaan Norjassa. Vuorossa on serpentiiniteillä hiihdettävä ylämäen vapaan hiihtotavan Lysebotn Opp -kilpailu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut