Ida Hulkko pääsi kovatasoiseen uintiliigaan - Urheilu - Aamulehti

Kovatasoiseen uintiliigaan päässyt Ida Hulkko muuttaa kuudeksi viikoksi koronakuplaan Budapestiin: ”Tosi iso juttu”

21-vuotias Hulkko kisaa ISL-liigassa Jenna Laukkasen kanssa.

Ida Hulkko saa kaipaamiaan kovia kisastartteja.

27.9.2020 17:29

Paikkansa Tokion olympialaisiin jo varmistanut Ida Hulkko allekirjoitti syyskuun lopussa sopimuksen kovaan kansainväliseen uintiliigaan toisena suomalaisena.

21-vuotias Hulkko saa kaipaamiaan kovia kisastartteja, kun International Swimming Leaguen (ISL) toinen kausi käynnistyy lokakuun puolivälissä.

– Tosi iso juttu. Puhutaan kuitenkin uudesta formaatista, joka tulee olemaan uintiurheilun tulevaisuus, Hulkko sanoo.

Koronaviruspandemia muokkasi myös ISL-liigan ohjelmaa.

Jenna Laukkanen kilpaili viime kaudella Yhdysvalloissa, Unkarissa ja Britanniassa, mutta nyt kisat on keskitetty yhteen paikkaan.

Budapestiin rakennetaan NHL:n ja NBA:n tyylinen koronakupla. Hulkko matkustaa Unkariin lokakuun 11. päivä ja palaa kotiin 23. marraskuuta.

– Runkosarja käydään kuuden viikon aikana. Jokaisella joukkueella on suunnilleen neljä matsia tai kisaviikonloppua, ja se päättyy semifinaaleihin, Hulkko kertoo.

ISL on vuoden tasokkain uintitapahtuma, kun arvokisat on peruttu.

– On hyvä, että saan kovatasoisia startteja maailman huippujen kanssa, pääsen haastamaan heitä ja katsomaan sitä tekemistä lähempääkin, Hulkko sanoo.

Ida Hulkko kisasi lauantaina seuransa TaTU Tampereen kisoissa 50 ja 100 metrin rintauinnissa. Hulkko kauhoi ajat 30,00 ja 1.06,20.

Hän matkaa Budapestiin ilman valmentajaansa Jere Jännestä.

– Siellä pitää tietysti treenatakin, kun puhutaan niin pitkästä ajanjaksosta ja se aiheuttaa omat haasteensa, joita on lähdetty selvittämään.

TaTU Tamperetta edustava Hulkko kilpailee ISL:ssä samassa Team Iron -joukkueessa kuin Jenna Laukkanen, jolta Hulkko on jo kysellyt sarjasta.

– Hänellä on tosi positiiviset kokemukset viime vuodesta.

Hulkko uskoo arvokisavoittajien ja maailmanennätysten haltijoiden kanssa kisaamisen kehittävän psyykkistä puolta ja puskevan häntä kohti omia rajojaan.

– Myös Tokiossa tullaan olemaan pitkä aika. Tämä on hyvää harjoittelua siihen, että pään on kestettävä hotellikuolema, ja pitää keksiä tapoja päästä sen yli.

Hulkko rikkoi 100 metrin rintauinnin olympiarajan kesäkuussa. Kisojen siirtyminen vuodella harmitti ja aiheutti muutoksia suunnitelmiin.

– Minulla oli alkukaudesta fiilis, että tämä on minun kauteni, ja olympiarajan uiminen ja kovat SE-tulokset osoittivat sen.

– Kova hinku olisi päästä näyttämään arvokisoihin, että minusta on muuhunkin kuin finaaliuimariksi. Kyllä ne podiumit kiinnostaisivat, Hulkko jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos