Manse PP taipui viime syksyn finaaliuusinnassa – ”Positiivista oli, että meillä alkaa löytyä se tarvittava tahto pelata” - Urheilu - Aamulehti

Manse PP taipui viime syksyn finaaliuusinnassa – ”Positiivista oli, että meillä alkaa löytyä se tarvittava tahto pelata”

Henna Peltokangas on ollut Manse PP:n kantavia voimia alkukauden aikana.

26.5.2019 20:19

Vajaat yhdeksän kuukautta sitten Manse PP poistui Jyväskylästä hopeajoukkueena Kirittärien vietyä naisten mestaruuden voitoin 3–0.

Sunnuntaina Manse PP haki revanssia ja vaikka pelissä oli hyviä aihioita, niin Kirittäret jätti Mansen nollille voitettuaan 1–0 (3–1, 3–3).

– Molemmilla joukkueilla oli tänään aiheita iloon, toisaalta molemmilla jäi jotain hampaankoloon, tiivisti Mansen pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Henna Suominen löi kaikki neljä Mansen juoksua, yhden niistä viimeisellä lyönnillä viimeisenä lyöjänä. Viime kaudella 32 juoksua lyönyt raumalainen on nyt paras kotiuttaja 11 lyödyllä viidessä ottelussa.

– Pieniä virheitä tuli paljon sisäpelissä, se tappoi sitä, Suominen myönsi.

Suominen ja uusi pelaaja Mirka Rintamäki (kärkilyönnit 6/7) olivat sisällä parhaita, sen sijaan kokenut Kirsi Ala-Lipasti numerolla 4 hakee vielä parasta virettään. Kärkilyöntiyrityksiä oli kahdeksan, saldona oli niitä puhdas nolla.

Manse PP:llä oli lähes paras mahdollinen kokoonpano. Viime keskiviikkona Seinäjoki-tappiossa polvensa loukannut Essi Pehrman puuttui, hän menee maanantaina tutkimuksiin.

– Positiivista oli, että meillä alkaa löytyä se tarvittava tahto pelata. Harmittavia virheitä tuli silti liikaa sisäpelissä vaihtotilanteissa. Laura Toikkanen oli Kirittärien siepparina todella hyvä tänään, Pokela sanoi.

Manse PP:n ulkopeli toimi monta vuoroa todella hyvin, toisaalta lipsahduksiakin tuli. Niin kokeneille kuin kokemattomille.

Viime kauden runkopelaajista Henna Peltokangas hallitsi kopparina laajaa aluetta, Ida Lähde palasi ykkösvahdin tontille sairastelun jälkeen tyylikkäästi. Senni Sallinen onnistui lukkarina myös liki viime kauden veroisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: