Fredrik Jensenistä tuli Huuhkajien yllättävä sankari – Hyökkääjä ihmetteli veristä paitaansa - Urheilu - Aamulehti

Fredrik Jensenistä tuli Huuhkajien yllättävä sankari – Hyökkääjä ihmetteli veristä paitaansa

Huuhkajat kukisti Armenian 3–0 ja eteni EM-kisapaikan kynnykselle. Markku Kanervan joukkue pelasi jälleen vakuuttavasti vaikean Bosnian keikan jälkeen. Jos Liechtenstein kaatuu 15. marraskuuta Helsingissä, Suomi etenee lopputurnaukseen.

Fredrik Jensen iski Suomen avausmaalin Armeniaa vastaan 3–0-voitossa.­

16.10.2019 7:05

Aamulehti, Turku

Kellossa oli 79 minuuttia, kun pallo vieri kohti Suomen päävalmentajaa Markku Kanervaa. Hän pomputteli pari kertaa kiiltonahkakengillään ja nappasi pallon yhdellä kädellä ilmasta.

Peliväline näytti hetken kristallipallolta, joka kertoi, että Suomi selviytyy ensimmäistä kertaa jalkapallon arvoturnaukseen.

Valotaululla olivat siinä vaiheessa lukemat Suomi 2, Armenia 0. Lopussa tuli vielä yksi osuma lisää.

Kotivoitto vei Huuhkajat erittäin lähelle suurta saavutusta. Kun Kreikka löi tiistain myöhäisillassa Bosnian, Suomelle riittää EM-kisoihin Liechtensteinin kukistaminen 15. marraskuuta Helsingissä.

Siirrot onnistuivat

Murheellisen Bosnian reissun jälkeen Suomi palasi päiväjärjestykseen. Joukkue pelasi tiiviisti ja Kanervan siirrot onnistuivat täydellisesti.

Hän nosti avaukseen Teemu Pukin kärkipariksi Fredrik Jensenin, joka kiitti 1–0-maalilla, kun ottelua oli takana puoli tuntia.

– Näimme aiemmissa kulmissa, että veskari on epävarma. Sitten pallo vaan putosi jalkoihini, Jensen kertasi.

Hän huudatti Turun täyttä stadionia taitavalla ulkosyrjäsiirrolla, joka upposi yläkulmaan. Viimeistely toi mieleen Zlatan Ibrahimovicin.

– En ole Zlatanin tasolla, mutta joten kuten se jalka nousi.

Jensen oli näissä karsinnoissa todellinen Armenian tappaja. Hän teki voittomaalin myös Jerevanissa maaliskuussa.

Juuri ennen taukoa Jensen joutui vaihtamaan paitansa. Siinä oli Armenian pelaajan verta.

– Armenia ei ole Bosnia, mutta hyvä futismaa kuitenkin. 3-0-voitto on hieno.

Syöttöjä linjan taakse

Ratkaisija sai puujalan avauspuolikkaalla ja tuli lopulta vaihtoon 52. minuutilla. Hänen tilalleen juoksi Joel Pohjanpalo, joka vapautti lähes ensitöikseen Pukin läpi. Maalitykki nosti pallon komeasti sisään.

– Not surprised. Me kaikki tiedämme, että Pukki osaa tehdä maaleja. Taas tuli kaksi, Jensen kuvaili osin englanniksi.

Jälkimmäinen oli kuin kopio 2–0-osumasta. Pukin lähtönopeus oli aivan liikaa armenialaisille.

Kanerva muisti pelin jälkeen kiitellä myös syöttäjiä. Huuhkaja-luotsi oli yhtä hymyä.

Markku Kanervan sininen lippalakki ei ollut pelaajien mieleen. Lippis sai pelin jälkeen kyytiä.­

Suomi kukisti Armenian 3–0 ja vahvisti entisestään asemiaan EM-karsintalohkossa. Se sai päävalmentaja Kanervan hykertelemään.

– Näette erittäin tyytyväisen valmentajan. Lähtökohdat eivät olleet kovin helpot, mutta joukkue näytti henkisen kanttinsa. Olemme nyt hyvissä asemissa, Kanerva tuumasi.

Hän ei siinä vaiheessa vielä tiennyt, kuinka hyvissä asemissa.

Mies äityi vitsailemaan sinisestä lippiksestään, joka hänellä oli päässään lähes koko pelin ajan.

– Silmälasit menevät tällaisella kelillä herkästi huuruun ilman lippistä. Pelaajat eivät oikein tykänneet siitä. He tuhosivat lippikseni palasiksi ja liimasivat palat tuonne kopin seinään. Olin ostanut sen hatun omilla rahoillani.

Teemu Pukki karkasi vierailta toisella jaksolla

1. jakso: Suomi loi huippupaikan heti alussa, kun Jere Uronen syötti maalille ja Teemu Pukki yritti kurottaa pallon sisään. Hän ei aivan osunut palloon. Huuhkajat hallitsi tapahtumia lähes miten tahtoi ja sai runsain mitoin erikoistilanteita. Vihdoin 31. minuutilla Fredrik Jensen hankki kulmapotkun ja pääsi lopulta viimeistelemään armenialaisvahti Aram Airapetjanin nyrkkeiltyä ohi pallosta. Jensen siirsi ulkosyrjällä johtomaalin.

2. jakso: Jensen tuli vaihtoon 52. minuutilla ja Joel Pohjanpalo pääsi irti. Pohjanpalo ei aikaillut vaan vapautti pian Teemu Pukin läpi. Maalitykki tsippasi pallon kauniisti Armenian maaliin. Vieraiden usko alkoi hiipua. Loppuminuuteilla Rasmus Schüller lähetti Pukin jälleen matkaan, eikä Suomen ykköstykki pettänyt tälläkään kertaa. Suomi vaihtoi viisaasti Glen Kamaran pois. Hänellä oli kaksi korttia alla, eikä kolmatta ja pelikieltoa tullut.

Tilastoja: Suomi voitti maalintekoyritykset 16–11 ja maalia kohti suuntautuneet laukaukset 8–2. Armenia räiski palloa monesti ohi tai yli. Kulmat menivät kotijoukkueen eduksi 9–0. Suomi hallitsi palloa 60-prosenttisesti ja voitti syöttötilaston 548–340.…

Yleisöä: 7231.

Entä nyt: Suomi kohtaa vielä Liechtensteinin Helsingissä 15.11. ja Kreikan vieraissa 18.11.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat