Jose Mourinho kolmannen UCL-pyttynsä perässä – Tottenham jatkopeleihin Mestarien liigassa Olympiakoksen kustannuksella? - Urheilu - Aamulehti

Jose Mourinho kolmannen UCL-pyttynsä perässä – Tottenham jatkopeleihin Mestarien liigassa Olympiakoksen kustannuksella?

Jose Mourinhon Tottenham kohtaa Olympiakosin tänä iltana.

26.11.2019 15:36

Päivän pelipoiminta on Mestarien liigan Tottenham–Olympiakos.

Päivän kiinnostavin peli

Jose Mourinho otti lentävän lähdön Tottenhamin peräsimessä joukkueen voitettu managerilegendan avauspelissä Valioliigassa West Hamin Lontoon derbyssä vieraissa 3–2.

Vaikka Tottenhamille meinasi lopussa käydäkin vanhanaikaiset (johti peliä jo 3–0), Mourinhon Tottenham-debyytti oli silti lupaava. Tottenhamin pelissä oli aivan eri syke ja pelaajilla selvästi Mauricio Pochettinon loppuaikoja parempi motivaatio.

Vaikka Jose Mourinhon naamaa on vaikeaa heti yhdistää tuoreuteen ja inspiraatioon, niin Tottenhamin kohdalla näin saattaa hyvinkin nyt käydä.

Valioliigassa Tottenhamilla ei enää ole asiaa parhaisiin paloihin, joten Mestarien liiga nousee varmuudella joukkueen ja Mourinhon ykköstavoitteeksi.

Mourinhon vahvuudet ovatkin viime aikoina olleet tietynlaisessa projektijohtamisessa, joten tällä kaudella ei pidä varsinaisesti yllättyä, vaikka lontoolaiset menisivät tässä kilpailussa pitkällekin.

Juuri nyt Veikkauksella Mestarien liigan voittajakertoimet eivät ole auki, mutta joillain 25:n kertoimilla tuota tekisi tässä vaiheessa mieli jopa kokeillakin.

Urallaan kaksi kertaa Mestarien liigan (2003–2004 Porto ja 2009–2010 Inter) voittaneella Mourinholla on tänään mahdollisuus kotivoitolla Olympiakoksesta varmistaa Tottenhamin jatkopelit jo ennen lohkovaiheen päätöskierrosta.

Uskon Tottenhamin myös tekevän niin. Joukkueiden tasoero on suuri Tottenhamin hyväksi, ja myös henkiset tekijät ovat juuri nyt vahvasti lontoolaisten puolella.

Kokoonpanojen puolesta Tottenham ja Olympiakos pääsevät illan peliin hyvistä asetelmista. Tosin Tottenhamilta puuttuu ykkösmaalivahti Hugo Lloris. Kakkonen Paulo Gazzaniga on kuitenkin riittävä tähän paikkaan.

Tottenhamin kuuluu tänään olla jättisuosikki. Ottelun paras pitkävetovalinta on Tottenhamin yli yhden maalin voitto kohteesta 5878 kertoimella 1,73.

Ottelu alkaa kello 22.00.

Päivän paras vetovihje

Tiistain parhaaksi pitkävetohauksi nostan lähes kaikkien tilastojen vastaisesti Englannin Mestaruussarjan Luton–Charlton-ottelun underin.

Joukkueet ovat sarjan maalimäärätilastoissa aivan siellä runsasmaalisimpien joukkueiden joukossa – Luton jopa 2,5 maalin linjalla Mestaruussarjan runsasmaalisin.

Peräti 82 prosenttia (14/17) Lutonin peleistä on päättynyt yli 2,5 maalin tulokseen. Silti juuri Charltonia vastaan viikkopelissä tekee nyt mieli kokeilla vähämaalisuutta Lutonin otteluun.

Viikkopeli tarkoittaa, että rasituksen takia ottelun tempo tulee olemaan hieman keskimääräistä alhaisempi. Myös kummankin joukkueen pitkä voitottomien otteluiden putki – viisi ottelua molemmilla – puoltaa tässä vähämaalisuutta; joukkueet ovat näistä asemista hanakampia suojelemaan omaa maaliaan kuin hyökkäämään, kun vastassa on oman tasoinen "päävastustaja".

Lisäksi pidän kummankin joukkueen hyökkäysvoimaa sen verran alhaisena, että keskinäisessä pelissä maalijuhlat eivät voi olla se todennäköisin skenaario.

Vaikka Veikkauksen 2,03-kerroin vähämaalisuudelle on jotakuinkin markkinoiden matalin, se kelpaa silti kupongille arviolla 50 prosenttia.

Ottelu alkaa kello 21.45.

Päivän pelit: 9754 Luton–Charlton, alle 2,5 maalia (kerroin 2,03)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 89/173, palautusprosentti 96 prosenttia

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos