Keshorn Walcott voitti juhlakisan Virroilla, Etelätalo rikkoi 80 metriä - Urheilu - Aamulehti

Olympiavoittaja Walcott vei juhlakisan Virroilla – Etelätalo ja Kuusela jysäyttivät päälle 80 metrin

Lassi Etelätalo on kärsinyt pitkään erilaisista vammoista.

6.6.2019 20:55 | Päivitetty 6.6.2019 21:27

Peräti kolme heittäjää rikkoi 80 metrin rajan miesten keihäässä, kun Virroilla järjestettiin Virtain Urheilijoiden 90-vuotisjuhlakilpailu torstaina.

Voiton vei Trinidadin Keshorn Walcott. Vuoden 2012 olympiavoittaja kiskaisi kesän parhaansa 84,81.

Walcott oli tiettävästi kolmas Virtain kentällä kilpaillut olympiavoittajat. Aiemmat olivat Olga Connolly (o.s. Fikotova) ja Harald Connolly, jotka loistivat Virroilla tähtinä 1960-luvulla.

Joensuun Katajan Lassi Etelätalo ja Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela rikkoivat 80 metrin rajan. Etelätalo heitti 81,95 ja Kuusela 80,85.

Etelätalon toisen kierroksen heitto on hänen parhaansa sitten vuoden 2014, jolloin hän heitti ennätyksensä 84,98. Sen jälkeen lukuisat vammat ovat haitanneet heittäjän uraa, mutta nyt näyttää taas paremmalta.

– Koko talven olen pystynyt harjoittelemaan hyvin. On ollut pieniä juttuja, mutta ne eivät ole heittämistä häirinneet. Se on se juttu, miksi pystyn nyt heittämään näin, Etelätalo sanoi tiedotteessa.

– Odotin, että nyt voisi lentää sinne 80 metrin päälle, koska Vantaan tulos (77,51 25.5.) oli yllättävän hyvä niihin heittoihin nähden. Lämpö auttoi nyt vähän.

Etelätalo, 31, tavoittelee MM-kisarajan 83 metriä rikkomista.

– Kyllä siihen jäi parannettavaa. Heitto pyöri vähän paikallaan, enkä päässyt siinä iskemään eteenpäin ihan niin hyvin kuin halusin. Se on ollut minun vahvuus, Etelätalo sanoi heitoistaan.

Toni Kuusela heitti ensimmäisellään ennätyksensä 79,86, jota hän vielä myöhemmin kohensi 80 metrin paremmalle puolelle.

– Oli hyvä fiilis. Kroppa tuntui erittäin hyvältä, ja tuohon tulokseen jäi vielä varaa, mikä ei haittaa ollenkaan, Kuusela myhäili.

Kuusela on 25-vuotias heittäjä, jolla on ollut viime vuosina ongelmia tukijalan nilkan kanssa.

– Itse koetin monia eri teippauksia ennen kuin hyvä löytyi. Nyt ei ole ongelmaa nilkan suhteen. Tuossa parhaassa heitossa ei ollut mitään erityistä. Se vaan tuli paremmin loppuun, enkä alkanut vauhdin kanssa himmailemaan.

Tulokset

Virtain Urheilijoiden 90-vuotisjuhlakilpailu.

Miehet, keihäs: 1) Keshorn Walcott Trinidad 84,81, 2) Lassi Etelätalo JoensKa 81,95, 3) Toni Kuusela KuortKu 80,85, 4) Teo Takala IF Raseb 77,61, 5) Lassi Saarinen KeurKi 74,69, 5) Jani Kiiskilä VeitsilKV 74,12.

Yksi illan mielenkiintoisimmista urheilijoista oli kotikentällään kiekkoa nakannut Helena Leveelahti. Ilahduttavan runsas yleisö näki muutaman 50 metrin kiekkokaaren, muttei tällä kertaa aivan huippuheittoja. Voittokaarelle kertyi mittaa 51,72.

– Ylioppilasjuhlat on nyt juhlittu ja harjoittelu on seuraavat viikot pääasia. Jalat eivät yhtään toimineet. Pääkilpailu 22-vuotiaiden EM-kilpailut on vasta heinäkuun puolella. Vielä ei ole syytä ei huolestua, kiekkolupaus sanoi.

Korkeushypyn kauden kotimainen kärkimies Pyrinnön Daniel Kosonen nostatti riman 203:sta korkeuteen 212. Toinen yritys oli enemmän kuin lähellä onnistumista.

– Ponnistus tuli aavistuksen alle, mutta hyppy alkaa olla muutoin uomissaan, valmentaja Jouko Kilpi myhäili entisen kotikenttänsä laidalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos