Ilveksen naisten joukkueelle tyly 3–4-tappio - Urheilu - Aamulehti

Ilveksen jääkiekkonaisten 3–0-johto kääntyi jatkoajalla kitkeräksi 3–4-tappioksi viimeisessä jatkosarjapelissä

Yin Tuorila ehti viedä Ilveksen 3–0-johtoasemaan ennen kuin KalPan Tanja Niskanen avasi maalihanansa.

1.2.2020 22:01

Aamulehti

Ilveksen naisten joukkue koki lauantaina tylyn 3–4-jatkoaikatappion (2–0, 1–0, 0–3, 0–1) Tesomalla vieraillutta KalPaa vastaan. Ilves johti ottelua jo pitkälle kolmanteen erään 3–0-lukemin Venla Riipisen, Johanna Siiran ja Yin Tuorilan maaleilla, mutta vieraiden Tanja Niskanen ehti viimeistellä kypärätempun ennen erän loppua. Jatkoaika päättyi KalPan Elisa Holopaisen osumaan.

Ilveksen päävalmentaja Ville Tolvanen oli hyvin pettynyt lopputulokseen. Hän arvioi, että KalPan tähdet nousivat ratkaisijoiksi, kun taas Ilves saattoi turvautua liiaksi hyvään oloonsa johtoasemasta.

KalPan Holopainen (26+22=48) johtaa naisten jääkiekkoliigan pelaajapörssiä tehopisteillä 26+22=48. Niskanen on kahdeksantena pisteillään 14+18=32.

– Meillä oli kuitenkin hyvät kaksi erää alkuun. Sanoinkin jopa pelaajille, että joukkuepeli oli tosi hyvää. Jos tilanne on 3–0, joukkuepelin on pakko olla hyvää, Tolvanen näki omiensa suorituksesta.

– Tänään onnistuivat sellaiset pelaajat, jotka eivät yleensä ole esillä. Tuorila ja Riipinen pistivät tosi kivat maalit, hän jatkoi.

Ilves jäi ylemmän jatkosarjan kuudenneksi. Sarja päättyy tämän viikonlopun kierrokseen, eikä sunnuntaina pelattava Kuortane–Kiekko-Espoo-ottelu vaikuta enää sijoituksiin.

Ilves saa 22. helmikuuta alkavissa pudotuspeleissä parikseen KalPan, joka tuli ylemmän jatkosarjan kolmanneksi.

– KalPa on meille ihan mieluisa vastus. Viime pelimme ovat olleet tosi tiukkoja, ja kuten tämäkin päivä osoitti, emme mekään ole heille ihan helppo vastus, Tolvanen totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut