Tapparan kiekkojuniorit pelireissulle Kiinaan - Urheilu - Aamulehti

Tapparan juniorit lähtevät pelireissulle Kiinaan: ”Saimme tällaisen hullun idean”

Jääkiekkomatkalla tutustutaan myös Kiellettyyn kaupunkiin ja Kiinan muuriin.

Tapparan juniorit lähtevät eksoottisille pelimatkalle Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin.

26.4.2019 9:00

Aamulehti

Tapparan U15-kiekkojuniorit lähtevät eksoottiselle turnausmatkalle Pekingiin.

Joukkue lähtee matkaan perjantaina. Lauantaiaamuna ryhmä on perillä Kiinan pääkaupungissa ja sunnuntaiaamuna on jo vuorossa ensimmäinen ottelu turnauksessa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun Tapparasta lähtee joukkue pelaamaan Kiinaan. Toivottavasti saamme joitain ovia auki, että täkäläisillä kiekkoporukoilla olisi jatkossakin mahdollisuuksia lähteä sinne päin pelaamaan, matkanjohtaja Leena Wilkman sanoo.

Pekingissä pelataan todella kansainvälinen turnaus: mukana on joukkueita Kiinan ja Suomen (Tappara, Jokerit) lisäksi Yhdysvalloista, Venäjältä, Valko-Venäjältä, Ruotsista, Saksasta, Latviasta ja Tshekistä.

Tapparan joukkueessa on 19 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Järjestäjät maksavat 20 pelaajan ruoan ja majoituksen, joten isoja kuluja pojille ei matkasta kerry.

Idea Kiinan-matkasta alkoi kypsyä alkuvuodesta 2018.

– Saimme tällaisen hullun idean ja lähdimme viemään sitä eteenpäin. Yleensähän tällaiset pelimatkat ovat suuntautuneet Kanadaan tai Yhdysvaltoihin, mutta sinnehän pääsee aina. Kiina on jotain muuta, Wilkman painottaa.

Jääkiekko on Kiinassa pieni laji, mutta talviurheilubuumi maassa on kova – kiitos vuoden 2022 Pekingissä järjestettävien talviolympiakisojen.

Turnaus, johon Tappara osallistuu, on osa Suomen ja Kiinan välistä talviurheiluvuotta

Tamperelaisvieraiden ohjelmaan kuulu muutakin kuin jääkiekkoa: pelaajat käyvät tutustumassa Kiellettyyn kaupunkiin ja ohjelmassa on myös käynti Kiinan muurilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut