Kontiolahti saa tukea IBU:lta, koska koronavirus vei yleisön - Urheilu - Aamulehti

Yleisötulot menettänyt Kontiolahti saa taloudellista tukea kansainväliseltä liitolta – järjestäjät toivovat apua kahdelta muultakin taholta

Peruuntunut Holmenkollenin maailmancup sai 200 000 euroa, Kontiolahden tukisumma on Osloa pienempi.

Kontiolahdella kisattiin ilman yleisöä maaliskuun puolivälissä.­

8.5.2020 18:00

Helsinki

Kontiolahden kisajärjestäjät saavat Kansainväliseltä ampumahiihtoliitolta IBU:lta tukea taloustappioihin, joita ilman yleisöä kilpaileminen aiheutti lajin maailmancupissa maaliskuussa. Koronaviruspandemia iski Suomeen juuri Kontiolahden kisojen alkumetreillä.

–  Päätös ilman yleisöä kilpailemisesta tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan, ensimmäisen kisapäivän iltapäivällä. Joka ainut kulu oli siihen mennessä realisoitunut. Siinä ei ollut mitään tehtävissä, kuvasi maaliskuussa kilpailunjohtajana toiminut Tomi-Pekka Riihivuori, joka on jo uusissa työtehtävissä Sotkamossa.

Kontiolahden nelipäiväinen kisarupeama typistyi lopulta kolmeen päivään, kun päätöspäivän sekaviestit jäivät kisaamatta. Kisapäivät olivat 12.–14. maaliskuuta.

Kontiolahden Urheilijoiden puheenjohtaja Kimmo Turunen ei halunnut valottaa IBU:n tukisummaa. Keväällä kisajärjestäjät laskivat, että menetettyjen pääsylipputulojen arvo olisi ollut noin 400 000 euroa.

–  IBU:n tuki korvaa osan menetetyistä tuloista, Turunen sanoi.

Kontiolahden kisajärjestäjät toivovat tukea myös valtiolta ja Pohjois-Karjalan maakunnalta, mutta päätökset ovat auki. Myös yhteistyökumppanit odottavat ratkaisujaan, koska koronavirus kurittaa talouselämääkin.

Uudet kisat tulossa marraskuussa

Kevään kisoihin pääsylipun ostaneet ovat voineet siirtää pääsyliput marraskuiseen maailmancupiin, sillä Kontiolahti isännöi taas uuden kauden avausta 28.–29. marraskuuta. Ohjelmassa ovat normaalimatkat ja sprintit.

– Suuri osa lipun ostaneista on halunnut lipuista rahat takaisin, Riihivuori kertoi.

Kontiolahden lisäksi IBU:n tukea saivat Tshekin Nove Mesto ja Norjan Oslo, jossa cup-kauden päätöskisat jäivät kokonaan kisaamatta Holmenkollenilla. IBU:n hallituksen norjalaisjäsen Tore Böygard paljasti VG-lehdelle, että Holmenkollen sai IBU:lta anomansa 200 000 euroa. Oslon osuus oli kisatrion suurin, koska siellä ei pystytty ollenkaan kilpailemaan.

Nove Mestossa maailmancup vieraili ennen Kontiolahtea, ja sielläkin kilpailtiin ilman yleisöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?