Yli 300 hiihtäjää tulossa Kauppiin kisoihin viikonlopuksi – Järjestäjät saivat jännittää viimeiseen asti, pystytäänkö sulavilla laduilla hiihtämään - Urheilu - Aamulehti

Yli 300 hiihtäjää tulossa Kauppiin kisoihin viikonlopuksi – Järjestäjät saivat jännittää viimeiseen asti, pystytäänkö sulavilla laduilla hiihtämään

Kaupin ladut on suljettu kuntohiihtäjiltä lauantaina ja sunnuntaina kello 11–16.

Vuosi sitten tammikuussa Kaupissa hiihdettiin huomattavasti nykyistä talvisemmissa olosuhteissa.­

10.1.2020 10:19

Aamulehti

Viime yön pakkanen pelasti Tampereen Talvikisat. Näin luonnehtii Tampereen Yrityksen Jeri Koponen tilannetta perjantaina aamupäivällä.

– Välillä kyllä jännitti, kun katsoin osanottajamäärän kasvua ja sääennustetta, Koponen paljastaa.

Tampereen Kaupissa kilpailee lauantaina runsaat 300 hiihtäjää ja sunnuntaina peräti 350. Ladut ovat kilpailujen takia suljettu kuntohiihtäjiltä molempina päivinä kello 11–16. Muina aikoina ja tänään perjantaina laduille pääsevät hiihtämään myös muut kuin kilpailuihin osallistuvat.

– Saimme korjattua ladun viime yönä säilötyllä lumella. Paanat ovat nyt kunnossa, joskin joudumme käyttämään lyhyttä puolentoista kilometrin kisalatua. Onneksi edes se saatiin kuntoon.

Missä kunnossa ladut nyt ovat?

– Olosuhde on paras mahdollinen säähän nähden, Koponen lupaa.

Kaupin hiihto-olosuhteet ovat näinkin hyvät kahdesta syystä. Kesän yli säilöttyä lunta maltettiin pitää purun alla varastoituna riittävän pitkään ja lunta levitettiin sitten riittävän laajalla alueelle. Ennen viime yön korjaustoimenpiteitä ladulla oli vain pieniä reikiä eikä se ollut päässyt pahasti puhki mistään kohtaa.

– Onneksi nämä pakkaset tulivat sopivaan aikaan, Koponen kiittelee.

Tampereen Talvikisoissa on sarjoja 8-vuotiaista yli kuusikymppisiin. Lauantaina hiihdetään perinteistä, sunnuntaina vapaata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?