Teemakisoista tulee kotimaan yleisurheilukesän erikoisuus ja selkäranka - Urheilu - Aamulehti

Teemakisoista tulee kotimaan yleisurheilukesän erikoisuus ja selkäranka

6.5.2020 19:15

Televisioiduista yleisurheilukilpailuista tulee ensi kesänä lajin selkäranka urheilijoille ja katsojille, kun yleisö ei koronaviruksen takia isolla joukolla katsomoihin.

Koronakesän erikoisuutena ovat teemakisat. Ne ovat kahden päivän ja yhden tapahtumapaikan tai yhden päivän ja kahden eri kisapaikan kilpailu, joissa on vain muutama laji.

Teematapahtumien kisapaikkoina ovat joko Tampereen tai Helsingin seudun yleisurheilukentät. Tarkkoja kilpailupaikkoja ei ole vielä päätetty.

– Eikä sitä järjestetäänkö yhdessä paikassa kilpailu kahtena päivänä vai kahdessa eri paikassa yksi kilpailu samaan aikaan, Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtaja Harri Aalto sanoo.

Aallon mukaan nyt oli hyvä hetki miettiä erilaisia mahdollisuuksia.

Ensimmäiset teemakisat ovat 26.–27. kesäkuuta ja toiset 22.–23. heinäkuuta.

Yle televisioi teemakilpailut, samoin kuin kesän kotimaiset heinä- ja elokuussa käytävät pääkisat.

Niitä ovat Kalevan kisat, Paavo Nurmen kisat, neljä gp-sarjan kilpailua, Helsingin Tähtikisat sekä viestin- ja maastojuoksun SM-kilpailut.

Perinteinen Ruotsi-ottelu käydään Tampereella syyskuussa.

SUL:n hallitus päätti kauden kotimaan kisatapahtumista kokouksessaan keskiviikko.

Urheilutapahtumissa voi olla erityisjärjestelyjen avulla kesäkuun alusta alkaen läsnä yli 50 ihmistä. Heinäkuun jälkeen yleisökatto nousee 500 henkeen.

– Lähtökohtana on, että noudatamme kilpailuja järjestäessä poikkeuksetta viranomaisten ohjeita. Nyt odotamme, millaisia ohjeita aluehallintoviranomaisilta (Avi) tulee. Sen jälkeen tiedämme tarkasti kuinka toimitaan esimerkiksi yleisön suhteen, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani sanoo.

Itani oli tyytyväinen, että kesän yleisurheiluaikataulu saatiin nopeasti siihen kuntoon, jotta se istuu viranomaisten uusiin linjauksiin.

Kotimaan gp-kisoja järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan neljä.

Kesäkuun alusta peruuntuneen Joensuun gp:n korvaa Kuortane Games, joka siirtyy perinteiseltä paikaltaan juhannukselta elokuun 1. päivään.

Sarja alkaa Jyväskylästä 8. heinäkuuta, jatkuu Lahdessa (15.7.) ja Kuortaneella (1.8.) ja päättyy Espoossa 5. elokuuta.

Kesän aikana järjestetään myös muita yksittäisiä kilpailuja, joita ei ole vielä vahvistettu. Esimerkiksi Lahden Ahkera järjestänee muutaman lajin kisan 7. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?