Edis Tatli saa uuden vastustajan – Francesco Patera kieltäytyi ottelusta - Urheilu - Aamulehti

Edis Tatlin vastustaja vaihtuu – arkkivihollinen kieltäytyy ottelemasta

Edis Tatlin vastustaja päätti luopua mestaruusvyöstään.

Edis Tatli (oikealla) sai uuden vastuksen.

11.2.2020 17:11

Edis Tatlin, 32, seuraava vastustaja vaihtuu.

Suomalaisnyrkkeilijän oli tarkoitus kohdata vanha arkkivihollisensa Francesco Patera, 26. Ottelussa olisi ollut panoksena Pateran kevyen sarjan EM-vyö, mutta belgialaisiskijä kieltäytyy ottelusta ja luopuu mestaruusvyöstään. Hän tavoittelee seuraavaksi WBA-liiton Interim-mestaruutta.

Seuraavana Tatli kohtaa italialaisen Gianluca Ceglian, 30. Kaksikko on kohdannut aikaisemmin vuonna 2011. Tuolloin Tatli otti voiton pistein.

– Ceglia on hyvä haaste tähän väliin, ja tämä on tavallaan tilaisuus lähettää terveisiä kevyen sarjan ykkösnimille maailmalla. Teofimo Lopezia vastaan koettu tappio nakertaa edelleen hampaankolossa ja odotan innolla mahdollisuutta nousta takaisin sarjani kärkikahinoihin”, Tatli sanoo tiedotteessa.

Ottelun ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta Tatlin manageri Pekka Mäki uskoo, että kohtaaminen järjestyy ennen kesää.

– Huhtikuu voisi olla mahdollinen kuukausi tälle tapahtumalle. Yritämme saada ottelun Suomeen, ja tilanne selvinnee lähiviikkoina, Mäki sanoo.

Ceglia on voittanut Italian kevyen sarjan mestaruuden, IBF-liiton International-mestaruusvyön että Euroopan Unionin alueen mestaruuden. Hän otteli edellisen kerran maaliskuussa 2019 ja tyrmäsi maamiehensä Pasquale Di Silvion.

Ceglia on voittanut urallaan 15 ottelua, kolme niistä tyrmäyksellä. Tappioita on kolme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos