Päätyyn! Edes jättikertoimet eivät nyt houkuttele pelaamaan Leijonia vastaan - Urheilu - Aamulehti

Päätyyn! Edes jättikertoimet eivät nyt houkuttele pelaamaan Leijonia vastaan

Suomen fanit ovat valmiina huutamaan Kanadan nurin illan MM-finaalissa.

26.5.2019 15:30

Suomea on pakko arvostaa jääkiekkoilun MM-finaalissa niin paljon, etteivät edes Veikkauksen jättikertoimet Kanadalle maistu nyt peleihin. Tätä Leijonajoukkuetta ei ole tehty häviämään.

Päivän kiinnostavin peli

Itse olen vihjannut Suomea vastaan näissä kisoissa kolme kertaa ja ollut aina väärässä. Tämä Leijonaryhmä on väkisinkin erityinen. Pitkä leiritys ja yhdessäolo eivät ole kuluttaneet joukkuetta, vaan päinvastoin. Venäjä-voiton jälkeen on myös turhaa spekuloida sillä, että "joukkueen masu olisi täynnä". Tämä joukkue ei täyty ennen mestaruutta.

Jos joskus, niin nyt nälkä on voimavara.

Valmennuksen suuri rooli, mitä olen korostanut, mutta jättänyt silti arvostamatta tarpeeksi, kuuluu nostaa myös finaalin ratkaisutekijäksi. Jukka Jalonen, Mikko Manner, Antti Pennanen, Raimo Helminen ja Kari Lehtonen ovat tällä hetkellä tämän joukkueen kanssa ylivoimainen kokoonpano näihin kisoihin.

Pelillisesti Kanadan on vaikeaa löydä Leijonien pelitapaa ja siihen sitoutumista, vaikka melko yhtenäiseksi Kanadakin on kisojen aikana tiivistynyt. Kun Kevin Lankinenkin on ollut maaginen, ei Kanadalle kuulu tältäkään osastolta laskea etua, vaikka Matt Murray torjujista nimekkäämpi onkin.

Lisänaula Kanadan arkkuun on Suomen merkittävä lepoetu. Siinä missä Suomen pelaajat pääsivät lauantaina suunnilleen normaaliaikaan yöpuulle, venyivät Kanadan pelaajien levot väkisinkin aamun pikkutunneille. Kaiken tämän jälkeen Suomen voitontodennäköisyyden kuuluu olla aika lähellä Kanadan vastaavaa.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti ottelu ei ole kuitenkaan helppo pala, sillä Veikkaus on osittain riskienhallinnallisista syistä joutunut muokkaamaan kertoimiaan niin paljon Suomi-painotteisiksi, että Kanada nousee ikään kuin väkisin paremmaksi pelivalinnaksi. Esimerkiksi Kanadan suorasta 60 minuutin voitosta Veikkaus maksaa kertoimen 1,97, kun markkinoilla yleinen kerrointaso on "vain" 1,85:n tuntumassa. Ero on harvinaisen suuri ja merkittävä.

Myös lopullisen voiton osalta Veikkauksen tarjous Kanadalle on selvästi markkinoiden korkein. Vaikka Kanadan kertoimet ovat siis periaatteessa houkuttelevan korkeat, en niihin ainakaan nyt itse koske. Kanadan tarjous saattaa nousta vielä tuostakin isänmaallisten pelureiden eurojen vyöryessä peleihin Suomen puolesta.

Jollain 2,10-tasolla Kanadan suoraa voittoa olisi jo "pakko" pelata.

Ottelu alkaa kello 21.15.

Päivän pelit: 4327:1 Kanada (jos suoran 60 minuutin voiton kerroin nousee jossain vaiheessa 2,10-tasolle tai yli).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 48/95, palautusprosentti 94.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: