Kato käynyt SaiPan pakistossa – HIFK pääsee katettuun pöytään mättämään maaleja - Urheilu - Aamulehti

Kato käynyt SaiPan pakistossa – HIFK pääsee katettuun pöytään mättämään maaleja

HIFK ja maalivahti Frans Tuohimaa pääsevät suurella todennäköisyydellä juhlimaan voittoa SaiPasta. Arkistokuva.

9.1.2020 12:54 | Päivitetty 9.1.2020 12:54

Päivän pelivalinta on Liigan HIFK–SaiPa.

SaiPa joutuu tähän peliin todella siipirikkoisella joukkueella.

Päivän kiinnostavin peli

HIFK–SaiPa-pelissä on erikoisottelun piirteitä. Sen lisäksi, että SaiPa on parhaillaan pahassa tappioputkessa (hävinnyt neljä viime otteluaan maalierolla 3–18) joukkueella on tänään merkittäviä kokoonpano-ongelmia.

Se, että joukkueen ylivoimaisesti paras maalintekijä ja pistemies Tomas Zaborsky puuttuu, on vielä lasten leikkiä siihen verrattuna, että puolustuksesta puuttuu tänään Robin Saloa, Veeti Vainiota ja Ossi Ikosta lukuun ottamatta kaikki muut runkopelaajat. Tulikasteensa Liigassa saavan Hugo Rikkilän ohella SaiPan maalia puolustavat tänään koko kaudelta yhden pelin tuntumalla olevat Jimi Jalonen ja Joel Olkkonen.

Kun maalilla olevan Niclas Westerholmin torjuntaprosentti koko kaudelta on vain 88,25 ja päästettyjen maalien keskiarvo kolme, on tänään perusteltua spekuloida SaiPan puolustusvalmiudella.

Toki HIFK:ltakin puuttuu ykköstykki Teemu Turunen, mutta muuten hyökkäysmateriaali on niin vahvaa, että siitä HIFK:n maalinteko ei tänään jää kiinni. HIFK:n kuuluukin olla kotonaan todella suuri ennakkosuosikki SaiPaa vastaan. Edes murskavoitto ei nyt yllättäisi.

Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti HIFK–SaiPa-ottelun parhaat pelivalinnat löytyvät HIFK:n maalijuhlien puolelta. Vaikka aina etukäteen "helpon" näköiset ottelut eivät sellaisia käytännössä olekaan, vaikuttavat tämän pelin lähtökohdat juuri siltä, että HIFK saattaa hyvinkin nyt nakella maaleja paljon. Maistuvin haku on kohteen 9373 HIFK yli 3,5 maalia kertoimella 1,83.

Päivän pelit: 9373 HIFK-SaiPa, HIFK yli 3,5 maalia (kerroin 1,83).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 5/5/197%.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: