Ari Savolainen hävisi EM-pronssin - Urheilu - Aamulehti

Arvi Savolainen hävisi EM-pronssiottelun – yli 20 kiloa painavampi saksalainen niukasti parempi

Arvi Savolainen ei voittanut EM-pronssia.

11.2.2020 21:50

Arvi Savolainen, 21, hävisi tiistaina kreikkalais-roomalaisen painin EM-pronssiottelun Saksan Jello Krahmerille pistein 1–1.

Savolainen voitti ensimmäisen jakson pistein 1–0. Järkälemäinen Kramer väänsi toisella jaksolla väkevästi ja nousi tasoihin.

Savolainen nähtiin Rooman EM-kisoissa raskaassa sarjassa, kun Elias Kuosmanen vei 97-kiloisten EM-edustuspaikan.

Savolainen on 186 senttiä pitkä ja painaa tällä hetkellä 101 kiloa. 125-kiloinen Krahmer oli selvästi suomalaista vahvempi, eikä Savolainen saanut häntä juurikaan liikahtamaan.

Tuomari varoitti saksalaista passiivisuudesta reilun minuutin jälkeen. Savolainen sai vyörytysotteen vastustajastaan, mutta ei saanut tätä liikahtamaan matosta.

Taistelu olympiapaikasta

Savolainen hävisi maanantaina välierän Georgian Levan Arabulinia vastaan ja päätyi pronssiotteluun. Lähes 130-kiloinen georgialaiskorsto väänsi 0–9-pisteet taululle, ja ottelu oli nopeasti ohi.

Puolivälierässä suomalaispainija kukisti Tshekin Stepan Davidin 4–0. Stepanilla on pituutta 194 senttiä ja painoa 120 kiloa. Neljännesvälierässä kaatui puolalainen Rafal Krajewski 4–1.

Rooman EM-kisoissa ei ole jaossa paikkoja Tokion olympialaisiin. Savolainen ja Kuosmanen vääntävät paikan kohtalosta seuraavan kerran maaliskuussa Euroopan omassa karsinnassa Budapestissä.

Jos sieltä ei matkalippua irtoa, keväällä on tarjolla vielä kaksi paikkaa lisää maailmankarsinnasta.

Kuosmanen hävisi tiistaina Armenian Artur Aleksanyanille välierässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos