Unitedilla vaikea hetki pahaan paikkaan – Barcelona käy Messin johdolla Manchesterissa ryöstöretkellä - Urheilu - Aamulehti

Unitedilla vaikea hetki pahaan paikkaan – Barcelona käy Messin johdolla Manchesterissa ryöstöretkellä

Käykö Lionel Messin Barcelona ryöstöretkellä Manchesterissa?

10.4.2019 12:44

Mestarien liigan keskiviikon huippupeli mitellään Manchesterissa. Kotijoukkueen laskuvire ennakoi Barcelonan juhlia.

Päivän kiinnostavin peli

Mestarien liigan Manchester United–Barcelona-puolivälieräparin avausottelun huomionarvoisin tekijä on Manchester Unitedin laskuvire. Pitkään jatkunut kuherruskuukausi Manchester Unitedin ja sen uuden managerin Ole Gunnar Solskärin välillä näyttää tulleen päätökseensä juuri Solskärin kolmivuotisen vakituisen sopimuksen varmistumisen hetkillä.

Ei näillä tekijöillä varmasti kovin paljon faktista yhteyttä ole, mutta kaikenlaisella ylisuorittamisella on perinteisesti tapana loppua jossain vaiheessa.

Voidaan hieman karrikoiden sanoa, että Jose Mourinhosta eroon pääsemisestä johtunut euforia kesti maaliskuun loppupuolelle saakka. Tästä eteenpäin Solskärin on tehtävä enemmän ansaitakseen joukkueelleen menestystä.

United on nyt hävinnyt neljästä viimeisestä pelistään kolme. Voitokkaissa Watford- ja PSG-peleissäänkin se oli lopputuloksessa onnekas. Trendi ei lupaa kovin hyvää.

Materiaaliltaan ja pelin toimivuudeltaankin pidän Barcelonaa jokseenkin eri tason joukkueena Manchester Unitediin nähden. Tässä kertoimet ovat uskoakseni vääristyneet kautta markkinan Unitedin suuntaan joukkueen sinänsä ihan hyvin menneen Mourinhon jälkeisen jakson takia.

Manchester Unitedista kannattaa huomioida myös se, että ennen varsinaisena europelilinnakkeena tunnettu Old Trafford ei ole viime aikoina ollut lainkaan maineensa veroinen. Unitedin viiden viime Mestarien liigan kotipelin saldo on 1–1–3 maalit 2–5. Otetaan tässä kantaa suosikin puolesta ja pelataan Barcelonaa kertoimella 1,93 (kohde 1771). Ottelun alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Barcelonan ohella päivän toinen hyvä pitkävetohaku on kohteen 8669 kotijoukkue Millwall kertoimella 1,88. Tässä Lontoon paikallispelissä molemmista joukkueista löytyy vetoa puoltavia tekijöitä. Millwall on itse pariin viimeiseen sarjapeliinsä ollut oikeinkin hyvä (niukka viime

hetkien tappio vieraissa kovalle Leedsille 2–3 ja ansaittu 2–0 voitto kotona WBA:sta).

Vastaavasti QPR:n esitys oli viimeksi Norwichin vieraana erittäin heikko. Joukkueen tekemisestä paistoi jopa "ei kiinnosta" asenne. Jotain joukkueessa on rikki, sillä ennen tuota peliä manageri Steve McClaren jätti seuran. Kymmenestä viime pelistään QPR on voittanut vain yhden (saldo 1–2–7 maalit 7–19).

On vaikeaa kuvitella, että joukkueen uusi väliaikainen manageri John Eustace saisi Norwich-räpellyksen (0–4) jälkeen homman parissa päivässä toimimaan. Oma arvioni Millwallin voitolle on 52 prosenttia. Peli alkaa kello 21.45.

Päivän pelit: 1771: 2 Barcelona (kerroin 1,93)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 33/68, palautusprosentti 88

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: