Vanha vaiva iski Sebastian Ahoon ja kumppaneihin - Urheilu - Aamulehti

Vanha vaiva iski Sebastian Ahoon ja kumppaneihin

Sebastian Aho teki kaudella 83 pistettä, mutta on tasaisen tahdin taulukolla laskettuna jäämässä tällä kaudella alle 60 pisteeseen. Saldolla 6+5 Aho on Hurricanesin sisäisen pörssin viidentenä. Kuvassa taustalla samaan pistemäärään yltänyt puolustaja Jaccob Slavin.

11.11.2019 15:39

Päivän pelivalinta on NHL:n Carolina–Ottawa-ottelu. Carolinan on saatava poikki neljän ottelun tappioputkensa.

Päivän kiinnostavin peli

Carolina tuli viime kaudella tunnetuksi joukkueena, joka pelasi hienoa jääkiekkoa, voitti maalipaikka- ja laukaisutilastot, mutta hävisi usein ottelut.

Tämän kauden Carolina avasi toisella tyylillä: joukkueen peli oli myös tehokasta.

13 ensimmäisestä ottelustaan Carolina voitti yhdeksän. Nyt sillä on kuitenkin alla jo neljän pelin tappioputki – ja näidenkin otteluiden vastustajista vain Philadelphia on luokiteltavissa niin sanotusti kovaksi joukkueeksi.

Kolme muuta tappiota ovat tulleet Carolinaa heikommille New Jerseylle, NY Rangersille ja viimeksi juuri tämänkertaiselle vastustajalla Ottawalle. Yhteistä noissa kaikissa tappiopeleissä on myös se, että Carolina on hallinnut jokaisessa otteluiden laukaisutilastoja. Romahduksen syy on siis jälleen tehottomuus maalipaikoissa.

Toki osansa Carolinan maalintekovaikeuksista on ollut sillä, että joukkueen paras maalintekijä Erik Haula (8 maalia 14 peliin) on ollut loukkaantuneena kolmesta viime ottelusta. Myös ensi yön Ottawa-peli on vaarassa jäädä Haulalta väliin.

Myöskään puolustus/maalivahtipeli ei edelleenkään ole Carolinalla siinä kunnossa, että sillä varsinaisesti ryöstettäisiin voittoja Petr Mrazekin torjuntaprosentin ollessa 90,4 ja James Reimerin 90,1. Vertailun vuoksi Ottawan maalivahtien Anders Nilssonin ja Craig Andersonin prosentit ovat 93,0 ja 89,7.

Kaikesta huolimatta uskon Carolinan ottavan kotonaan revanssin Ottawasta, sillä joukkueiden peruspotentiaalissa on suuri ero Carolinan hyväksi.

Ottelu alkaa kello 2.00.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti Carolina-Ottawa-pelin parhaat pelivalinnat löytyvät kotivoitoista. Carolinan suoralle 60 minuutin voitolla lasken arvion 59 prosenttia, joten aivan pelikelpoiseksi asti kohteen 8746 kerroin 1,63 ei nyt yllä.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 88/167, palautusprosentti 98.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos