Veli-Matti Anttila on Suomen paras kuviovesihiihtäjä, ja tältä hänen hurjat volttinsa näyttävät - Urheilu - Aamulehti

Video ja kuvat: Veli-Matti Anttila on Suomen paras kuviovesihiihtäjä, ja tältä hänen hurjat volttinsa näyttävät – Tamperelaislahjakkuus sai vinkkejä maailman parhaalta

Veli-Matti Anttila tietää, missä päin maailmaa sijaitsee vesihiihtotaivas. Tamperelainen opiskelija on saanut sieltä rahallista tukea ja oppia lajilegenda Aliaksei Zharnasekilta, joka tunnetaan lempinimellä Ässä. Innostus lajiin alkoi, kun trampoliinilla voltteja tehnyt Anttila näki lajin huippuja pian tutuksi tulleella Niihamajärvellä vuonna 2008.

Veli-Matti Anttila edusti Louisianan yliopiston Monroe-vesihiihtojoukkuetta viime lukukauden ajan. – Koulussa kaikki tiesivät vesihiihdon. Oli outoa, kun kaikki tunsivat meidät ja meitä arvostettiin. Meillä oli myös faniryhmä kisoissa, Anttila hykertelee.­

17.5.2020 9:00

Aamulehti

Kevät on sytyttänyt Niihamajärven luonnon eloon. Vehreys ympäröi järveä ja linnut laulavat korkein sävelin. On rauhallista, vaikka tuuli saakin veden liplattamaan innokkaasti.

Käynnistyvä moottorivene rikkoo hiljaisuuden. Vene suuntaa järven toiseen päähän, perässään märkäpukuun sonnustautunut mies suksi jalassaan. Pian vene ampaisee vauhtiin. Vakionopeudensäädin naksahtaa päälle, kun nopeutta on 58 kilometriä tunnissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?