Kooveehen nostettu Tomi Risteli löi heti pöytään kovan näytön – "Esitys ei ainakaan laskenut osakkeita" - Urheilu - Aamulehti

Kooveehen nostettu Tomi Risteli löi heti pöytään kovan näytön – "Esitys ei ainakaan laskenut osakkeita"

Tomi Risteli torjui tähän asti tällä kaudella Nokian Pyryn Suomi-sarjan joukkueessa.­

29.12.2019 20:33 | Päivitetty 29.12.2019 20:40

Suomi-sarjassa torjunut Tomi Risteli sai vihdoin kauden ensimmäisen tilaisuutensa Kooveen Mestis-joukkueessa ja löi heti pöytään kovan näytön.

Risteli pysäytti kiekon 32 kertaa, kun tamperelaisjoukkue kuittasi edellisillan karvaan vierastappion Kiekko-Vantaalle lukemin 4–1 (0–0, 1–1, 3–0).

– Tuntui hienolta. Olen odottanut koko syksyn, että pääsen näyttämään osaamistani näissä karkeloissa, Risteli iloitsi Ruutu+:n haastattelussa.

Risteli, 28, oli lainalla Nokian Pyryn Suomi-sarjajoukkueessa ja pelasi siellä kymmenen ottelua ennen tämän kauden Mestis-debyyttiänsä.

– Rauhallinen, eleetön ja jämäkkä esitys. Katsotaan, mitä jatkossa tapahtuu. Tämä ei ainakaan laskenut hänen osakkeitaan, Kooveen valmentaja Miikka Kuusela kehui.

Koovee esitteli kotiyleisölle myös täysin uuden kasvon, kun parisen viikkoa sitten Tampereelle saapunut Miro Hovinen pääsi pelaamaan ensimmäisen ottelunsa joukkueessa. Startti viivästyi paperiasioiden takia.

Unkarilaisessa HK Budapestissa kautensa aloittanut puolustaja halusi Suomeen perhesyistä. Sopimus kattaa loppukauden.

– Miro on juuri sen tyyppinen peruspuolustaja mitä tarvitsemme. Hän tuo peräpäähän jämäkkyyttä ja rouheutta, Kuusela kuvaili.

Koovee teki täyden muodonmuutoksen yhdessä yössä lauantaisen mahalaskun (1–5) jälkeen.

– Ilme oli ihan erilainen ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Nyt meillä oli joukkueellinen onnistujia – edellisiltana ei ainuttakaan, Kuusela vertaili.

Kooveen maalitykki Miika Heikkilä viimeisteli jo 13. osumansa ja vasta 17-vuotias Roby Järventie nosti maalisaldonsa kymmeneen. Jimi Kuronen nousi Mestiksen puolustajien pörssikärkeen lukemin 7+14=21.

Koovee jatkaa pistejahtiansa lauantaisessa kotiottelussa Jokipoikia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?