Mannheimin Jan-Mikael Järvinen takoo huipputulosta Saksan DEL-liigassa - Urheilu - Aamulehti

Jan-Mikael Järvinen takoo huipputulosta Saksan DEL-liigassa – Ex-Tappara loistaa monessa tilastossa

Jan-Mikael Järvinen on latonut rutkasti pisteitä Mannheimin paidassa.

11.2.2020 20:15

Aamulehti

Tapparassa seitsemän mitalia putkeen voittanut Jan-Mikael Järvinen on äitynyt hyvään vireeseen Saksan jääkiekkoliigassa DEL:ssä. Järvinen on tehtaillut jo 10+27=37 pistettä, mikä oikeuttaa DEL:n pistepörssin sijaan 13.

Adler Mannheimin sentterin suorituksen arvoa nostaa se, että Järvinen on pelannut vain rahtusen yli 15 minuuttia ottelua kohti.

Pistepörssiä johtavan Krefeldin Chad Costellon (19+27=46) peliaika on yli 21 minuuttia, eikä kymppikärkeen mahdu Järvistä pienemmillä minuuteilla kuin ketjukaveri Borna Rendulic. Suomessakin nähty kroaatti on pörssin seitsemäs tehoin 21+19.

Järvinen loistaa monessakin tilastossa. Hän on syöttöpörssissä neljäntenä vain kahden syötön päässä kärjestä. Tehotilastoa johtaa Rendulic (+23), Järvinen on kolmantena. Laukaisutehokkuudessa (23,3) tamperelainen kuuluu niin ikään sarjan parhaimmistoon.

Entinen Tappara-tähti on DEL:n selkeästi tehokkain suomalaispelaaja ennen seurakaveriaan Tommi Huhtalaa (11+12).

Järvisen piste-ennätys Liigassa (10+30=40) on viime kaudelta.

Eniten maaleja tehnyt Adler Mannheim (87 p.) on sarjassa toisena RB Münchenin (93) jälkeen. Mannheim jatkaa pelejään torstaina. Runkosarjaa on jäljellä yhdeksän kierrosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos