Tanskalla hyvät saumat panna pikkutauolta palaavat Leijonat tiukille – Lars Ellerin poistuminen syö kuitenkin juuttien tehoja - Urheilu - Aamulehti

Tanskalla hyvät saumat panna pikkutauolta palaavat Leijonat tiukille – Lars Ellerin poistuminen syö kuitenkin juuttien tehoja

Leijonilla on USA-ottelun jälkeen ollut pari päivää vapaata, Tanskalla päivä vähemmän.

16.5.2019 12:12

Suomen ja Tanskan MM-kohtaamista leimaa väkisin se, että Leijonat palaa tähän peliin parin päivän rentoutumistauolta. Vaikutuksen suunta voi kahdenlainen.

Päivän kiinnostavin peli

Suomi–Tanska-ottelun mielenkiintoisin pointti on se, mitä Suomen pelaajien parin päivän tauko peleistä on vaikuttanut joukkueen vireeseen. Vapaapäivällä tyttöystävien kanssa voi periaatteessa olla kahdenkinsuuntaisia vaikutuksia. Kärjistäen hyvävireiselle joukkueelle tuosta tuskin hirveää hyötyä on, mutta vastaavasti painetapauksissa hetken irtiotto voi parantaa joukkueen esitysten tasoa paljonkin. Suomi sijoittuu tällä janalla USA-tappiosta huolimatta enemmänkin alkupään kategoriaan. Toisaalta joukkue tuntuu olevan tervepäinen ja hyvin johdettu, niin ihan hirveää miinusta hetken lekottelusta en ainakaan itse sille nyt laske – pientä kuitenkin.

Ilman pelitaukospekulaatioitakin Tanskan voi olettaa antavan Suomella "odotettua" kovemman vastuksen. Suomi on toistaiseksi saanut käyttää otteluissaan hyväkseen tiettyä altavastaajan asemaa ja perustaa pelinsä enemmän paineettomuudelle. Nyt ennalta heikompaa vastustajaa vastaan pelin kuva on toisenlainen; Suomi joutuu aloitteelliseksi ja Tanska pääsee kyttäilemään puskista.

Tanskan piinallisuudesta saatiin hyvää esimakua ennen kisoja pelatuista harjoituspeleistä, joissa Tanska rimpuili hyvin tulokset 1–2 ja 0–1. Vähämaalinen tiukka vääntö on tänäänkin todennäköisin pelinkuva.

Yksittäisten pelaajien osalta huomiota kannattaa edelleen kiinnittää Suomen kohdalla maalivahtipelaamiseen sekä nuoren hurmurin Kaapo Kakon otteisiin. Palaako Kakko yhden välipelin jälkeen piste- ja maalitilastoihin? Tanskan syömähammas on toistaiseksi ollut joukkueen

ykkösketju Jesper Jensen (AIK)–Lars Eller (Washington)–Frederik Storm (Malmö). Kolmikko on kerännyt kolmessa pelissä yhteensä 12 tehopistettä. Nyt merkittävää on se, että Lars Eller jättää turnauksen kesken, eikä pelaa Suomea vastaan. Vaikka tästä kuuluu laskea melko paljonkin

miinusta juuteille, riittää joukkueella silti laatua haastaa Suomi.

Parhaita pitkävetovalintoja illan peliin ovat Tanskan tasoitukselliset menestykset. Ottelu alkaa kello 21.15.

Päivän paras vetovihje

Torstain paras pitkävetohaku on tiistain tapaan Bostonin lopullinen voitto Carolinasta NHL:n itäisen konferenssin finaaleissa. Carolina pystyi kolmannessa pelissä kotonaan varsin odotetusti aikaisempia kohtaamisia parempaan esitykseen, ja olisi periaatteessa ansainnut jopa voiton, mutta lopulta niin ikään odotetusti Bostonin kovuus ja Tuukka Raskin maalivahtipeli ryöstivät kuitenkin voiton Bostonille.

Mikään parivaljakon voimasuhteissa ei ole muuttunut tähän neljänteen peliin; Carolina pystynee jälleen olemaan pelissä se "paremman näköinen joukkue", mutta edelleen Bostonin kliinisyys ja maalivahtipelin paremmuus tekevät siitä lopulta suosikin voittamaan. Aivan riville asti Boston ei tällä kertaa kohteen 9414 1,88 kertoimellaan nouse, mutta aika rajatapauksesta nytkin kuitenkin puhutaan. Ottelu alkaa perjantain vastaisena yönä kello 3.00.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 46/91, palautusprosentti 95

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut