Norwichin pakko voittaa tänään - Urheilu - Aamulehti

Norwichin pakko voittaa tänään - heikkovireinen Leicester onkin horjutettavissa?

Perjantain urheilullinen kohokohta on Norwichin kotipeli Leicesteriä vastaan.

Horjuttaako Leicester-puolustus Teemu Pukkia, vai iskeekö suomalainen?

28.2.2020 15:09

Päivän kiinnostavin peli

Norwichin asema Valioliigan hännässä alkaa olla ensi kauden sarjapaikkaa ajatellen erittäin tukala.

Kun otteluita on jäljellä enää 11, on eroa ensimmäiseen säilyjään Aston Villaan seitsemän pistettä. Norwich on kauden 18 pisteestään ottanut 12 kotonaan (67 prosenttia), joten joukkueen elinlanka on pitkälti juuri Carrow Roadin otteluiden varassa.

Norwich on yleisestä vaisuudestaan huolimatta ollut kotonaan viime aikoina vaikeasti voitettava joukkue. Neljästä viime kotipelistään Norwich on hävinnyt vain Liverpoolille – sillekin kelpo taistelun jälkeen vain 0–1. Bournemouth voitettiin ja Crystal Palacea ja Tottenhamia vastaan venyttiin tasapeleihin.

Kokoonpanojen puolesta Norwich ei pääse tähän otteluun aivan priimana, sillä poissaolijoiden listaa koristavat nimet Christoph Zimmermann, Onel Hernández ja Sam Byram. Pientä miinusta joukkueelle lasken myös siitä, että joukkueen paras maalintekijä Teemu Pukki on tänä vuonna osunut sarjapeleissä vain kahdesti.

Leicesterinkään formi ei kuitenkaan juuri nyt ole paras mahdollinen, sillä joukkue on voittanut viidestä viimeisestä pelistään vain yhden – kotonaan surkean West Hamin.

Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen Leicesterissä oli pelillisestikin tasainen (maaliodottamat 1,5–1,0) ja tulos 1–1 vastasi hyvin voimasuhteita. Tänään Leicesteriltä puuttuu tärkeistä pelaajista 50/50 statuksella Wilfred Ndidi ja reservitason ukoista Kelechi Iheanacho, Daniel Amartey ja Nampalys Mendy.

Kokoonpanotekijöitä ei silti tarvitse tänään painottaa joukkueiden voitontodennäköisyyksiä miettiessä, enemmän kuuluu antaa painoa pelillisessä vireelle ja joukkueen yhtenäisyydelle. Näen Norwichilla tänään hieman yleistä näkemystä suuremmat mahdollisuudet yllätykseen.

Valitettavasti vain Veikkauksella on sama näkemys, eikä sitä vastaan pääsee tässä ottamaan vetoa. Maalimäärällisestikin olen Veikkauksen kanssa samaa mieltä, että ottelusta tulee runsasmaalinen.

Jos on vastakkaisella kannalla tai uskoo markkinaan, niin paras pelivalinta on alle 2,5 maalia kohteesta 7479. Veikkaus tarjoaa tässä underista selvästi markkinoiden korkeimman (2,20) kertoimen.

Ottelu alkaa kello 22.00.

Päivän paras vetovihje

Perjantain paras pitkävetohaku löytyy La Ligasta.

Valladolid on ollut koko kauden onnekas, ja sama meno jatkui myös sen edellisessä kotipelissä Espanyolia vastaan. Vastustajan aikainen ulosajo helpotti Valladolidin pelaamista ja lopulta tuloksena olikin 2–1-voitto.

Valladolid on kauden mittaan hyötynyt useista vastaanvanlaisista "enemmän pisteitä, kuin olisi ansainnut"-tapahtumista. Itselläni joukkue onkin omassa varjosarjataulukossani sarjan heikoin!

Eroa todelliseen sarjataulukkoon – jonka perusteella kertoimetkin pääsääntöisesti määräytyvät – on viisi sijaa ja peräti 12 pistettä. Kun vastaavasti Real Sociedad on tällä hetkellä erittäin iskukykyinen joukkue norjalaisen supertähtensä Martin Ødegaardin johdolla, on Real Sociedad–Valladolid-ottelussa mielestäni kerroinvääristymää vieraiden suuntaan.

Toki Real Sociedad on kertoimissa suuri suosikki, mutta sen tarjoukset voisivat olla hyvin hieman alempanakin. Real Sociedadin menestykset ovat kautta linjan nyt hyviä pelivalintoja, mutta varsinaiseksi vihjeeksi nostan sen perusvoiton kohteesta 7480 kertoimella 1,45.

Ottelu alkaa kello 22.00.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 20/25/152

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos