Youtubesta tuttu temppunikkari Simon Lizotte tienaa elantonsa frisbeegolfista - Urheilu - Aamulehti

Youtubesta tuttu temppunikkari Simon Lizotte tienaa elantonsa frisbeegolfista – Nyt hän kertoo, miksi hän saapuu kerta toisensa jälkeen Suomeen

Saksalainen frisbeegolfaaja on jo kahdettatoista kertaa Suomessa. Hän on mitellyt lajin pisimmästä heitosta yhdysvaltalaisen David Wiggins Jr:n kanssa.

Simon Lizotte on Nokian Major-turnauksen suosituimpia pelaajia.

20.7.2019 8:00 | Päivitetty 20.7.2019 16:12

Aamulehti, Nokia

Saksalainen ammattilaisfrisbeegolfaaja Simon Lizotte on Nokian European Openin Major-turnauksen jos ei suosituin, niin ainakin yksi suosituimmista pelaajista.

Saksalainen jakaa nimikirjoituksia kiekkoihin ja suostuu myös yhteiskuviin. Käy ilmi, että käytännössä lähes jokainen alueella oleva tuntee, kuka on Simon Lizotte.

Lizottea voisi kuvailla temppunikkariksi. Hän on tullut tunnetuksi Youtube-videoillaan, joilla hän on tehnyt jos jonkinlaisia temppuja. Niille yhteistä on se, että ne näyttävät mahdottomilta.

Temppujen teko alkoi Lizotten asuessa vielä kotikaupungissaan Saksassa.

– Sain silloin paljon huomiota ja huomasin, että kaikki rakastivat temppujani. Se tuntui hyvältä, joten aloin keksimään uusia ideoita ja halusin saada asiat näyttämään mahdottomalta, Lizotte sanoo Aamulehdelle Nokialla.

Mikä on mielestäsi tempuistasi hienoin?

– Vaikea sanoa, mutta ehkä se, kun heitin kiekon 50 metriä taivasta kohti. Kori oli takani ja kiekko meni siihen aivan vierestäni. Se oli kaikista vaikein, Lizotte sanoo.

Katso videolta, millaisia temppuja Simon Lizotte parhaimmillaan tekee:

Nykyisin Lizotte pelaa frisbeegolfia ammatikseen. Se on totta, sillä hän on tienannut urallaan pelkästään pelaamissaan turnauksissa yhteensä jopa 140 000 Yhdysvaltain dollaria.

Sen lisäksi ammattilaisgolfarit saavat rahaa esimerkiksi sponsoreiltaan.

– Me myös kirjoitamme nimiä frisbeegolf-kiekkoihin. Kun ihmiset ostavat kiekon, niin me saamme osan tuotoista itsellemme. Saan myös palkkaa, Lizotte selventää.

Raha liikkuu Bostonissa

Lizotte sanoo muuttaneensa Bostoniin tyttöystävänsä perässä, mutta myös siksi, että Pohjois-Amerikassa turnauspalkinnot ovat kohdallaan.

– Kaikki raha liikkuu siellä. Jos käyt turnauksissa säännöllisesti ja selviydyt kymmenen parhaan joukkoon, voit saada siitä elantosi, Lizotte sanoo.

Simon Lizotte heitti ensimmäisessä turnauksessaan 12-vuotiaana noin 15 vuotta sitten.

Frisbeegolfammattilaisuudessa ja lajissa Lizotte rakastaa eniten sitä, että hän saa matkustaa erilaisiin maihin ja nähdä uusia paikkoja sekä ihmisiä.

Lizotte arvelee, että nykyinen visiitti Suomessa on jo 12:s.

– Suomalainen kesä on myös uskomaton ja mahtava, tykkään olla täällä.

– Suomi ja frisbeegolf ovat isoja juttuja. Täällä on paljon pelaajia ja paljon frisbeegolf-kursseja. Liiketoimintaa ja markkinoita tarkastellessa tämä on suurin frisbeegolf-maa. Jos haluamme opettaa ihmisiä tai järjestää tapahtuman, niin useammat ihmiset tulevat tänne, Lizotte sanoo.

Lizotte myös kehuu suomalaisia frisbeegolfareita.

– Suomessa 10-15-vuotiaat lapset ostavat varusteita, heittävät hyvällä tekniikalla ja ottavat lajin vakavasti. Yhdysvalloissa pelaajat ovat enemmänkin parrakkaita vanhoja ihmisiä juomassa olutta, Lizotte virnistää.

Kumpi heittää pidemmälle?

Lizotte on mitannut nopeimmaksi heitokseen toistaiseksi 165 kilometriä tunnissa, mikä tekee hänestä yhden maailman nopeimmista heittäjistä.

Hän on myös mitellyt yhdysvaltalaisen David Wiggins Jr:n kanssa frisbeegolfin pisimmästä heitosta. Kaksikosta kumpikin on heittänyt reilusti yli 300 metrin.

– Meidän pitäisi tehdä heittoennätykset sisällä, jotta tuulta ei olisi ollenkaan. Tarvitsemme noin 300 metriä pitkän huoneen ja sen jälkeen voimme sanoa kuka heittää parhaiten, hän sanoo.

Ammattilaisfrisbeegolfari on luonnollisesti iloinen siitä, että laji on kasvanut viime vuosina nopeasti. Hän kuitenkin haluaa tehdä oman osansa sen eteen, että laji kasvaisi entisestään.

Nokian European Openin Major-turnauksen naisten avointa luokkaa johtaa Paige Pierce, joka johtaa Henna Bloomroosia kahdeksalla heitolla. Miesten kilpailua johtaa Richard Wysocki. Parhain suomalainen on kuudentena oleva Jesse Nieminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos