Tenniksen Tampere Openin 2020 suunnitelmat uusiksi - Urheilu - Aamulehti

Tampere Openin suunnitelmat uusiksi – Historiallisen tennisturnauksen ykköspaikka uhattuna

Tampereen tennisturnausta ei järjestetä suunnitellusti 20.–26. heinäkuuta.

Mikael Ymer juhli Tampere Openin miesten turnauksen voittoa vuosi sitten.

11.5.2020 13:17 | Päivitetty 11.5.2020 13:17

Aamulehti

Pirkanmaan tennisylpeys Tampere Open on vaarassa peruuntua. Suomen tennisliitto tiedotti maanantaina, että perinteikästä turnausta ei järjestetä tänä vuonna suunnitellusti.

Tampere Open piti pelata 20.–26. heinäkuuta. Miesten ammattiliitto ATP on toistaiseksi perunut kilpailunsa 13. heinäkuuta asti.

– Kävimme läpi kokonaistilannetta ja tulimme siihen tulokseen ettemme pysty nykyrajoitteilla järjestämään tapahtumaamme. Yhtenä päätekijänä oli, että turnauksen aikaan olisi voimassa 500 henkilön yleisötilaisuusrajoitus ja pelkästään pelaajat tarkoittavat noin 100 ihmistä ja järjestäjistä tulee 200, turnausjohtaja Veli Paloheimo kertoo liiton tiedotteessa.

– Järjestämisen epävarmuus on liian suuri ja mitä olen keskustellut eri ihmisten kanssa, niin en pidä todennäköisenä, että heinäkuussa pelattaisiin. Odotamme ATP:n puolelta uusia linjauksia, jotta pääsemme miettimään tarkemmin mahdollista siirtoa.

Tampere Open on järjestetty vuodesta 1982 lähtien ja naisten turnaus on ollut mukana vuodesta 2007 alkaen. Miesten turnaus on maailman vanhin yhtäjaksoisesti pidetty haastajakiertueen turnaus.

Nyt tämä titteli on uhattuna, ellei turnauksen siirtäminen tai muu järjestely auta. Muu järjestely voisi liiton tiedotteen mukaan olla Tampere ja helsinkiläisen Tali Openin yhdistäminen. Turnausjohtajat ovat keskustelleet turnauksien yhdistämisestä, mutta Paloheimon mukaan ennen päätöstä on kuultava ATP:n uusia linjauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut