Pettynyt Murto haluaa treenata - Urheilu - Aamulehti

Kaksi kertaa valmentajaa vaihtanut Wilma Murto kertasi vaikeaa vuottaan: ”Ei tämä ole ollut helppoa”

Wilma Murto jäi viidenneksi seiväshypyn finaalissa.

14.7.2019 21:26

Aamulehti

Wilma Murto jäi viidenneksi seiväshypyn finaalissa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa. Tulokseksi jäi vaatimaton 420. Kolme yritystä korkeudesta 435 eivät tuottaneet tulosta.

– Pettynyt olen, totta kai, mutta tämä vuosi ei ole parhaalla tavalla palvellut tätä kisaa, Murto harmitteli.

– Urheilijan ei pitäisi toivoa heinäkuussa, että kun pääsisi pian treenaamaan, mutta minä toivon sitä, Murto lisäsi.

Sveitsin Angelica Moser voitti kilpailun 465:n ylityksellä. Tshekki Amalie Svabikova ja venäläinen Jeliza Bondarenko taivuttivat EM-hopealle ja pronssille 435:n ylityksellä.

Murto on vaihtanut vajaan vuoden aikana kaksi kertaa valmentajaa. Viime syksynä hän lopetti pitkän yhteistyön Jarno Koivusen kanssa. Hänelle haettiin uutta valmentajaa aluksi ulkomailta, mutta sopivaa ei lopulta löytynyt.

Niinpä Murron valmentajaksi tuli SUL:n seiväsvalmentaja Steve Rippon. Hänen metodinsa olivat kovin erilaiset kuin mihin Murto oli tottunut ja miten hän ajatteli valmentamisesta.

Kun homma ei toiminut, Murto päätti vaihtaa uudestaan valmentajaa ja päätyi keväällä Mikko Latvalaan.

Latvala, 38, työskentelee Kuortaneella urheilulukion hyppy- ja moniotteluryhmän valmentajana sekä hierojana.

Murron toiveissa on tehdä syyskesän mittaan Latvalan kanssa pari lyhyttä harjoitusjaksoa ja hakea hyppyyn varmuutta.

– Pikkuisen lisää vauhtia juoksuun ja joitakin pieniä teknisiä juttua. Niitä vielä tarvitaan, Murto sanoi.

– Ei tämä helppoa ole ollut. Viimeinen 12 kuukauden tapahtumat eivät palvele parhaalla tavalla hyppäämistä tällä hetkellä, Murto mietiskeli

Kun noin paljon on tapahtunut, niin kenen tekniikalla hyppäät nyt?

– Omallani. Koivusen Jarnon kädenjälki siinä näkyy parhaiten ja tulee aina näkymään. Hän valmensi minua ensimmäiset kymmenen vuotta ja opetti hyppäämään seivästä. Ne opit eivät tule sieltä ikinä poistumaan.

– Mikon kanssa olemme tehneet vasta kolme kuukautta yhteistyötä. Alamme vasta oppia tuntemaan toisemme, mutta on meillä löytynyt yhteinen sävel. Tämä menossa oleva kausi on kuitenkin sellainen lennossa suunniteltu kausi. Odotan tosi paljon sitä, että saadaan syksyllä rauhassa suunnitella seuraavaa vuotta ja saadaan tuloksia keräillä myöhemmin.

Murto ylitti talvella Australissa 451 ja on kesän mittaan hypännyt 445. Hän hyppäsi kolme vuotta sitten nuorten maailmanennätyksen 471, mutta pari seuraavaa kautta meni pilalle jalkapohjavamman takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos