Päivän vetovihje - Urheilu - Aamulehti

Hilander on ollut koko kauden ohittamaton – onko epävireisestä HJK:sta rikkomaan Ilveksen nollapeliputki?

Ilveksen Mika Hilander on pitänyt maalinsa puhtaana kauden neljässä ensimmäisessä pelissä.

3.5.2019 11:49

Veikkausliigan perjantain HJK–Ilves-peliin lähdetään tilanteesta, että ennen kautta mestarisuosikiksi nostettu HJK on etenkin pelillisesti haastajan roolissa.

Päivän kiinnostavin peli

Ennen kauden alkua HJK–Ilves-pelin asetelmat olisivat olleet niin päin, että olisi pohdittu, saako Ilves Helsingissä tehtyä maaliakaan HJK:n verkkoon. Alkukauden tulosten ja peliesitysten perusteella kysymyksenasettelun voi kuitenkin kääntää nyt muotoon, että saako HJK tehtyä maaliakaan Ilveksen verkkoon.

HJK on ollut pelillisesti (myös tuloksellisesti) alkaneen kauden suurin pettymys odotuksiin nähden. Joukkue alisuorittaa käytännössä kautta linjan. Ilves sen sijaan on aloittanut kauden hyvin (saldo 3–1–0 maalit 4–0).

Ilveksen hyvää virettä ei enää oikeastaan voi pitää edes yllätyksenä. Joukkueessa tehdään monia asioita oikein ja hyvin. Etenkin Ilveksen puolustuspelaaminen on ollut erittäin laadukasta. Joukkueen maalivahdin Mika Hilanderin taakse ei ole toistaiseksi tehty maaliakaan. Kun vastaavasti HJK:n hyökkäyspelaamisesta on puuttunut sekä mielikuvitusta että laukauksia, voi tähänkin peliin perustellusti ennakoida HJK:lle maalintekovaikeuksia.

Oman leimansa ottelulle luovat myös väistämättä HJK-leirissä paineet menestyä ja katkaista neljän ottelun mittainen voitoton putki. Olen Veikkauksen kertoimia Ilves-myönteisempi.

Ottelun parhaat pitkävetovalinnat löytyvät kuitenkin vähämaalisuuksista (joko kohteen 1276 alle 2,5 maalia kertoimella 1,55 tai kohteen 5131 molemmat joukkueet tekevät maalin EI, kertoimella 1,65). Peli alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Perjantain paras pitkävetohaku on yli 2,5 maalia Valioliigan ottelussa Everton–Burnley. Loppukauden ”ei niin tärkeässä pelissä” on vahva runsasmaalisuuden leima jo lähtökohtaisesti.

Runsasmaalisuutta puoltaa suurten panosten puuttumisen ohella myös se, että Burnley on viime vieraspeleissään ollut itsekseen lähes tunnistamattoman runsasmaalinen! Sen kuudessa viime matkapelissä on tehty yhteensä 24 maalia.

Vaikka maaliodottama noissa peleissä muutaman maalin alempi onkin, voi joukkueen vieraspelaamista tällä hetkellä luonnehtia runsasmaaliseksi.

Evertonista kannattaa puolestaan huomioida, että kotonaan joukkue on ollut hyökkäyspäähän päin viime otteluissaan valtavan hyvä vastus huomioiden. Manchester Unitedia, Arsenalia, Chelseaa, Liverpoolia ja ManCityä vastaan joukkue on tehnyt seitsemän maalia ja luonut maaliodottamaa peräti kahdeksan maalin verran.

Nyt vastustajan puolustus heikkenee olennaisesti edellisiin peleihin nähden. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Burnleyssä 1–5.

Kaiken tämän jälkeen kohteessa 1289 yli 2,5 maalista tarjottu 1,78 on vähintäänkin harkinnan arvoinen tapaus. Peli alkaa kello 22.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 40/82, palautusprosentti 91.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos