Moukarimies Jaakkola pyöri päällikkönä Nokian illassa - Urheilu - Aamulehti

Moukarimies Jaakkola pyöri päällikkönä Nokian illassa – Valmentaja odottelee suojatilta pitkää kaarta

Aleksi Jaakkolan polvivammat ovat vihdoin historiaa.

28.7.2020 22:24

Nokia

Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola oli Hämeen pm-kilpailujen päällikkö. Reilun seitsemän kilon moukari lensi Nokialla mukavasti 73,81. Ainekset ennätyksen nostamiseksi 75 metrin paremmalle puolelle ovat riittävät.

Valmentaja Harri Huhtala lupaili jo parisen kuukautta sitten suojatiltaan päälle 76 metrin kiskaisua tänä suvena. Sitä tarvitaankin mieliäkseen mitaleille reilun parin viikon kuluttua Turun Kalevan kisoissa.

Miesten seipäässä oli kaksi ilonaihetta. Urho Kujanpää ylitti 520 ja oli hyppyihinsä kohtalaisen tyytyväinen. Toinen pyrintöläinen Jami Siira,19, ylitti ensi kerran viisi metriä. Ainakin tuuletuksista päätellen mies oli enemmän kuin tyytyväinen. Siira on 146. himoitun metrirajan ylittänyt seiväsmies.

Virtain Helena Leveelahti nakkasi kiekkoa 52,04.

– Parempaan olisi pystyttävä, taso pitäisi olla 55 metrin hujakoilla. Viikon tekniikkaharjoitukset purivat, mutta loppuveto oli vieläkin vaisuhko, Leveelahti jutusteli kisan jälkeen.

Ottelijalupaus Saga Vanninen on kova sana elokuun Kalevan kisoissa. Pyrintöläinen hyppäsi pituutta 590 ja tiistaina naisten keihäs lensi päälle 40 metriä. Vielä on arvoitus, miten teiskolainen jaksaa puristaa kaksi ratakierrosta.

Pyrinnön Tanja Komulainen repäisi kilon kiekkoa lukemiin 47.00, joka lienee nelikymppisten SE.

Miesten korkeuden voitti Virtain Mika Polku, 45, tuloksella 189. Parikymmentä vuotta sitten Polku floppasi Suomen ennätykseksi 231.

–En voi ymmätää mihin on kadonnut hypyistä terävyys, vaikka kilpailupaino on sama kuin ennätysvuotena, insinöörimajuri Polku ihmetteli Nokian leppoisassa kesäillassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: