Emil Ruusuvuori kukisti Kazakstanin nuoren tähden - Urheilu - Aamulehti

Emil Ruusuvuori kukisti Kazakstanin nuoren tähden ja eteni ATP-turnauksessa toiselle kierrokselle

Pääsy toiselle kierrokselle tuo Ruusuvuorelle 6 650 euroa.

Emil Ruusuvuori otti voiton New Yorkissa.­

27.10. 14:12

Kazakstanin tenniksen suurlupaus Timofei Skatov oli pelkkä suupala Emil Ruusuvuorelle Nur-Sultanin ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Ruusuvuori eteni karsinnoista kisan pääsarjaan ja rallatteli melko vaivattoman 6–2, 6–0 -voiton Skatovista.

Skatov, 19, pelasi rohkeasti ja haastoi Ruusuvuorta niin paljon kuin lyönneissä riitti tehoa. Kämmenellään Skatov löi välillä napakasti, mutta silti hän jäi kaikessa jälkeen.

Mitä pitemmälle ottelu eteni sen selvemmäksi kävi, miksi Skatovin listasijoitus on 438. Ura on vasta alkutekijöissään, vaikka ei Ruusuvuorikaan konkari ole 21-vuotiaana.

Ruusuvuori kohtaa toisella kierroksella Australian Jordan Thompsonin, joka on ATP-listalla sijalla 60. Pelkästään rankkausta katsomalla asetelma vaikuttaa kiinnostavalta. Ruusuvuori sijoitus on vähän alle sata, joten kovin kaukana pelaajat eivät ole toisistaan.

Thompsonin, 26, ja Ruusuvuoren kohtaamiseen tuo pienen lisämielenkiinnon, kun Thompson kukisti ensimmäisellä kierroksella britti Cameron Norrien, jolle Ruusuvuori hävisi viikko sitten Antwerpenissä melko tiukassa ottelussa.

Sydneystä kotoisin oleva Thompson voisi hyvinkin sopia Ruusuvuorelle, joka alkaa päästä hyvään lyöntikuntoon. Ennen voittoa Cameron Norriesta Thompson hävisi kolme kertaa peräkkäin ensimmäisellä kierroksella, eikä hänen tilasto muutenkaan ole kaikkein häikäisevin koronavirustauon jälkeen.

Pääsy US Openin neljännelle kierrokselle oli Thompsonin ehdoton kohokohta, mutta helpohkoa reittiä pitkin hän sinne selviytyi. Silti grand slam -turnauksessa eteneminen on aina saavutus.

ATP-kiertueen 250-tasolla rahapotit ja pistekertymät eivät ole järin suuria, mutta paikka toisella kierroksella tietää Ruusuvuorelle 6 650 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?