Patrik Laine ei onnistunut rankkarissakaan, Juuse Saros taas Jetsin painajainen - Urheilu - Aamulehti

Mikael Granlund tykitti voittomaalin jatkoajalla, Juuse Saros torjui Patrik Laineen rankkarin

Suomalaismaalivahti oli kuin muuri ja ryösti torjunnoillaan voiton Winnipegistä.

Juuse Saros oli kuin muuri Predatorsin maalilla.

5.2.2020 6:36

Winnipeg Jets joutui taas tunnustamaan Nashville Predatorsin maalivahdin Juuse Saroksen lähes ylipääsemättömäksi esteeksi. 24-vuotias suomalaismaalivahti torjui 33 kertaa, kun Predators kukisti Mikael Granlundin jatkoaikamaalilla Jetsin 2–1.

Saros alkaa olla Jetsille painajainen, sillä tammikuun 12. päivä hän torjui Winnipegissä nollapelin Predatorsin voittaessa Jetsin 1–0. Tuolloin Saros tarvitsi nollapeliinsä 28 torjuntaa.

Nyt Saros torjui muun muassa Patrik Laineen rangaistuslaukauksen. Viidessä edellisessä pelissä neljä maalia viimeistellyt Laine yritti nyt kuudella laukauksella yllättää Saroksen siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ei rankkaristakaan

Toista erää oli pelattu 8.42, kun Laine pääsi yksin läpi. Predatorsin puolustaja Jarred Tinordi huitoi Lainetta niin, ettei suomalaishyökkääjä saanut aikaan laukausta. Laine sai kuitenkin rangaistuslaukauksen.

Laine yritti harhauttaa Saroksen siirtämällä kiekon kämmeneltä rystylle. Saros ei mennyt halpaan ja torjui kilvellään Laineen laukauksen.

Luistellessaan pois tilanteesta Laineen suusta näytti pääsevän muutama f-kirjaimella alkava sana.

Laineelle rangaistuslaukaus oli uran toinen. Maalitykki on tehnyt NHL:ssä 129 maalia mutta ei vielä yhtään rankkarimaalia.

Nikulle syöttöpiste

Jets aloitti maalinteon jo ajassa 2.46, kun Mason Appleton onnistui ohittamaan Saroksen Nikolaj Ehlersin ja Sami Nikun esityöstä. Nikulle syöttöpiste oli kolmas kahteen viime peliin.

Predatorsin tasoitus tuli ajassa 17.39, kun Nick Bonino yllätti kauden 16. osumallaan Jetsin maalilla torjuneen Connor Hellebuyckin.

Toinen ja kolmas erä olivat maalittomia, kiitos kahden loistavasti pelanneen huippumaalivahdin. Saros ja Hellebuyck torjuivat kumpikin 33 kertaa varsinaisella peliajalla.

Jatkoaikaa oli pelattu 1.11, kun Granlund tykitti suoraan Mattias Ekholmin syötöstä Predatorsin 2–1-voittomaalin.

Jetsille tappio oli karvas ja Predatorsille makea, sillä kumpikin joukkue ajaa takaa playoff-paikkaa.

Predators nousi nyt Jetsin ja Chicago Blackhawksin edelle: kaikilla on 57 pistettä, mutta Preds on pelannut kaksi peliä vähemmän kuin Jets ja yhden vähemmän kuin Blackhawks. Kolmikolla on matkaa viimeiseen villikorttipaikkaan kolme pistettä.

Toronto Maple Leafs right wing Kasperi Kapanen (24) looks for an opening during the NHL game between the Toronto Maple Leafs and the Carolina Hurricanes at PNC Arena in Raleigh, NC

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos