Hermopeliä Bostonissa – ottaako Binnington ratkaisevat haparoinnit myös seiskapelissä? - Urheilu - Aamulehti

Hermopeliä Bostonissa – ottaako Binnington ratkaisevat haparoinnit myös seiskapelissä?

St. Louis Bluesin tulokasvahti Jordan Binnington on jäänyt Tuukka Raskin varjoon Stanley Cupin finaaleissa.

12.6.2019 15:13

NHL-kausi huipentuu torstain vastaisena yönä legendaariseen Stanley Cupin seiskapeliin. Boston lähtee ratkaisuotteluun suosikkina.

Päivän kiinnostavin peli

St.Louis Bluesilla oli tiistai-aamuna Suomen aikaa mahdollisuus tehdä historiaa ja laittaa NHL-kausi 2018–2019 pakettiin nostelemalla Stanley Cupia kotihallissaan. Aivan ei kuitenkaan St.Louisin maalivahdin Jordan Binningtonin hermo pitänyt tiukassa paikassa ja Brandon Carlo pääsi livauttamaan kolmannen erän alkuun siniviivalta lörön verkon perukoille.

Tuohon 0–2-maalin katkesi St.Louisin selkäranka ja kuudes peli ratkesi Bostonin eduksi.

Finaalisarjassa pelin henki on ollut koko ajan Binnington vastaan Bostonin jopa todennäköinen Conn Smythe Trophy-voittaja Tuukka Rask. Binningtonin taso on auttamatta heilahdellut liikaa tai ainakin enemmän suhteessa Raskiin ja tästä muuten tasaisten joukkueiden taistossa Boston on saanut etua, ja saa seiskapeliinkin.

Kuudennessakin ottelussa St.Louis Blues voitti maaliodottaman karkeasti 3–2, mutta hävisi pelin 1–5. Käytännössä Rask on ollut koko pudotuspelikevään niin huikeassa vedossa, että Bostonilla on ollut varaa jäädä muilla sektoreilla jopa vastustajaa jälkeen. Ja silti maalivahtipeli on kääntänyt otteluita sille.

Seiskapeleissä ei NHL:ssä ole ollut mitään merkittävää lisäetua kotijoukkueelle, eli tähänkin otteluun kuuluu periaatteessa voimasuhteita alkaa laskea aika lailla joukkueiden perusvoimista.

St.Louis on pärjännyt Bostonille kaikilla muilla sektoreilla paitsi maalivahtiosastolla. Kun loukkaantumistilanne (Bostonilta pois Matt Grzelcyk ja Chris Wagner sekä enemmän tai vähemmän rikkonaisina pelaavat Zdeno Chara ja Brad Marchand) huomioidaan, kuuluisi lähtökohtien olla tässä jopa melko tasaiset.

Raskista suhteessa Binningtoniin kuuluu kuitenkin laskea aika paljon sekä henkistä että faktista hyvää Bostonille. Itse pidän Bostonia viimeisessä ottelussa 58%–42% suosikkina. Vetoja ei kyseisellä arviolla oikein saa otettua. Myös maalimääräkertoimet ovat tällä kertaa asetettu peliin oikein. Ottelu alkaa torstain vastaisena yönä kello 3.

Päivän paras vetovihje

Keskiviikon paras pitkävetohaku löytyy jalkapalloilun naisten MM-kisojen ottelusta Saksa–Espanja. Veikkaus on tässä maalimääräkertoimissaan aivan omilla linjoillaan lupaamalla alle 2,5 maalista kerrointa 1,80 (kohde 4000). Maailmanmarkkinoilla underin hinta on tasolla 1,70, ja sekin on luultavasti vielä liian korkea.

Sekä Saksa että Espanja ovat vähämaalisia joukkueita, joiden pelin rakenne perustuu vastustajan maalipaikkojen minimointiin. Espanjalla on lisäksi usein vaikeuksia omassa hyökkäystehokkuudessa. Molemmat ovat viime peleissään olleet vähämaalisia ja esimerkiksi edellinen keskinäinen peli päättyi viime vuoden marraskuussa 0–0-tasapeliin.

Ottelun korkeat panokset ja tasapelin periaatteellinen sopiminen kummallekin lisäävät tässä entisestään vähämaalisuuden todennäköisyyttä. Oma arvioni alle 2,5 maalille on tähän paikkaan peräti 60 prosenttia.

Ottelu alkaa kello 19 ja kohteessa on aika suurikin kerroinpudotuksen vaara.

Päivän pelit: 4000: Saksa–Espanja, alle 2,5 maalia (kerroin 1,80).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 52/100, palautusprosentti 97.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: