Ruotsi kohtaa MM-kisoissa Saksan puolustusmuurin - Urheilu - Aamulehti

Saksan maalivahdilla hurja yli 800 minuutin nollapeliputki – Ruotsi kohtaa MM-kisoissa puolustusmuurin

Päivän kiinnostavin ottelu ja vetovihje ovat molemmat jännittävistä naisten MM-kisoista.

Almuth Schult ei ole päästänyt paljoakaan maaleja.

29.6.2019 15:14

Päivän kiinnostavin peli

Ranskassa pelattavan turnauksen keskiöön nousevat tänään puolivälierien viimeiset neljä joukkuetta, kun Italia haastaa Hollannin ja Saksa kohtaa iltaottelussa Ruotsin.

Iltaottelun suosikista ei pitäisi olla kenellekään epäselvyyksiä. Saksa on ollut läpi kisojen vakuuttava ja joukkueella oli jo turnaukseen lähdettäessä 11 tappiottoman ottelun putki. Turnauksessa joukkue on voittanut kaikki neljä ottelua, eikä ole päästänyt vielä maaliakaan.

Vastus kovenee, mutta siitäkin huolimatta kestomenestyjä ja kaksinkertainen World Cup -voittaja Saksa lähtee otteluun selvänä suosikkina.

Ruotsalaisten turnaus ei ole sujunut yhtä rajussa myötätuulessa kuin Saksan. Ruotsi hävisi lohkovaiheen päätösottelussa selityksettä USA:lle ja oli toisinaan pahoissakin ongelmissa neljännesvälieräottelussa Kanadaa vastaan. Vaahterapaitojen jatkohaaveet kariutuivat kuitenkin tehottomuuteen, kun Janine Beckie ei saanut nahkakuulaa edes rangaistuspotkusta sisään.

Ruotsin palkintokaapista ei World Cupin voittoa löydy, mutta joukkue on sijoittunut kerran hopealle ja kahdesti pronssille. Kirvelevän finaalitappion Ruotsi koki Yhdysvaltojen kisoissa vuonna 2003. Myös tuolloin vastassa oli Saksa ja ottelu ratkesi vasta lisäajalla saksalaisten hyväksi.

Saksa on naisjalkapalloilun ehdottomia ykkösmaita ja on Fifa-rankingin toisella sijalla. ”Die Nationalelf” on edennyt MM-kisahistoriassa viisi kertaa mitaliotteluihin, kun kisat on järjestetty seitsemän kertaa. Saldo kalpenee vain Yhdysvalloille, joka on nähty mitalipeleissä hämmästyttävästi joka kerta.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras vetovihje suuntautuu edellä käsiteltyyn otteluun.

Ruotsilla on viime peleissään ollut ongelmia päästä huippupaikoille, kun vastustajat ovat koventuneet. Yhdysvaltoja vastaan Ruotsi onnistui laukomaan vain kahdesti maalia kohti ja sama saldo raavittiin kasaan myös Kanadaa vastaan.

Saksan puolustus ei sen sijaan ole antautunut turnauksessa vielä kertaakaan, eikä Almuth Schult ole joutunut venymään pallon eteen kuin viidesti koko turnauksen aikana. Seurajoukkueessa Wolfsburgia edustava Schult ei ole laskenut palloa taakseen viimeiseen 830 peliminuuttiin, joten itseluottamus on varmasti korkealla tasolla.

Ottelun suuri panos lisää huolellisuutta ja tyhmiä virheitä vältellään normaaliakin tarkemmin. Ottelu vaikuttaakin Saksan selvästä suosikkiasemasta huolimatta vähämaaliselta. Veikkaus tarjoaa markkinoiden korkeinta kerrointa Saksan nollapelistä, johon tartutaan ilomielin (kohde 4450, kerroin 2,08).

Päivän muut pelit: PePo – Reipas 2 (kohde 4983, kerroin 4,80)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: