Keski-Euroopan mäkiviikko: Antti Aalto karsiutui toiselta kierrokselta, Puolan Dawid Kubacki voitti turneen - Urheilu - Aamulehti

Suomen päävalmentajalta suoraa puhetta mäkiviikosta: ”Taso ei tyydytä” – Dawid Kubacki hyppäsi kiertueen sankariksi

Suomen päävalmentajan mukaan Keski-Euroopan mäkiviikko oli maajoukkueelta iso pettymys.

Antti Aalto sai hypätä yhden kisahypyn Bischofshofenissa.­

6.1. 20:16

Keski-Euroopan mäkiviikon viimeinen kilpailu Bischofshofenissa päättyi Antti Aallon osalta ensimmäiseen kierrokseen.

Aallon avaushyppy kantoi 127 metriä. Sillä ei päästy lopulta lähellekään toista kierrosta, kun pudotuskisassa vastassa ollut Markus Eisenbichler lensi 137 metriin.

Aallon kommenteista pystyi päättelemään, että tämän parempaa ei tällä hetkellä ole odotettavissa.

– Kyllä se taisi olla paras suoritus tästä mäestä. Vähän parempi hyppy kuin harjoituksissa, muttei ihan vielä riitä. Mielelläänhän sitä hyppäisi kaksi kisahyppyä, mutta ei auta kuin mennä näillä, Aalto sanoi Ylen haastattelussa.

Suomalaisten mäkihyppääjien kausi jatkui mäkiviikon neljässä kilpailussa juuri sellaisena kuin se on tähän asti ollut. Aalto oli ainoa suomalainen, joka pääsi edes karsinnoista kisoihin.

– Olihan se haastava mäkiviikko. Se on välillä sellaista. Oli siellä yksittäisiä hyviä hyppyjä karsinnoissa, jos jotain positiivista hakee, Aalto tuumi.

Bischofshofenin kisan ja samalla koko mäkiviikon voiton vei nimiinsä Puolan Dawid Kubacki. Kokonaistuloksissa toiseksi jäi Norjan Marius Lindvik. Kolmas oli Saksan Karl Geiger.

Kotiin treenaamaan

Aalto hyppäsi Innsbruckin kisassa 24:nneksi. Se jäi hänen parhaaksi sijakseen mäkiviikolta.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakola veti tuloksia yhteen pettyneenä Ylellä.

– On ollut vaikea mäkiviikko. Alkukauteen peilaten tiedossa oli, että ei helppo ole tulossa, mutta silti tämä on tuloksellisesti pettymys. Taso ei riitä tällä hetkellä, Hakola kertoi.

Hakolan mukaan ennen kauden alkua tavoite oli, että kaksi suomalaishyppääjää nähtäisiin kisoissa toisella kierroksella useasti.

– Antti Aalto on välillä ollut, Niko Kytösaho kerran. Taso ei tyydytä.

– Antin parhaatkaan eivät ole sellaisia kuin viime kaudella, jolloin hän pääsi kympin joukkoon, Hakola jatkoi.

Maailmancup jatkuu ensi viikolla Val di Fiemmessä, mutta Aaltoa ja Kytösahoa ei siellä nähdä. He lähtevät Hakolan kanssa harjoittelemaan Kuopioon.

– Tilanne on se, että kotiin lähdetään. Tarvitaan harjoituksia ilman paineita. Haetaan sillä omaa tasoa takaisin, Hakola päätti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?